EXCLUSIV: Elevii ieşeni îşi cumpără ţigări la bucată chiar în poarta şcolii (VIDEO, UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din Bularga au clienţi fideli la tutun: elevii care învaţă la şcolile din zonă. Pentru a nu-i pierde, ţigările le sunt oferite la bucată, la un preţ de 60 de bani.

Ora 11.40 Nici Poliţia Locală nu a aplicat amenzi pentru comercializarea de tutun minorilor.

„Conform  HCJ 21/2003 putem sanciona dacă sunt agenţi economici care comercializează băuturi alcoolice la o distanţă mai mică de 50 de metri de unităţile de învăţământ.Pentru astfel de fapte au fost aplicate anul trecut şi anul acesta 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Pentru tutun nu putem sancţiona", spune Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi. 

Ora 11.00 Minorii care învaţă la şcolile din zona industrială nu au bariere în ceea ce priveşte  fumatul. Aceştia îşi pot procura ţigări chiar din poarta liceului la care învaţă.

Este cazul Grupului Şcolar „Radu Cernătescu" din Bularga, unde elevii îşi cumpără ţigările cu 60 de bani bucata de la chioşcul din faţa unităţii de învăţământ şi le fumează chiar în spatele magazinului.

Vezi cum reporterii „Adevărul de Seară" primesc „pontul" cu ţigările vândute la bucată în poarta şcolii, chiar de la elevii cu acest viciu

Autorităţile ridică de umeri când le este semnalată situaţia. „La noi deocamdată nu au fost date amenzi cu privire la comercializarea tutunului în apropierea şcolilor. Vom efectua controale pe această linie“, spune Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Vezi mai jos cum un elev îşi cumpără ţigări la bucată

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite