EXCLUSIV:Grigore Sichitiu:„Regret unde a ajuns fotbalul la Iaşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A spus, în exclusivitate pentru Adevărul, noul preşedinte al clubului din Copou. Acesta nu concepe ca Poli să joace în Liga 2 iar FC Vaslui în cupele europene. Sichitiu îşi va prelua funcţia administrativă în aceste zile şi până pe 5 iulie va aduce la Iaşi un antrenor.

Adevărul: Când veţi semna cu Poli?

Grigore Sichitiu: De luni sunt la Iaşi pentru a perfecta ultimele detalii. Mă interesează să vin la Poli, dar sunt multe lucruri pe care mai trebuie să le aflu despre club.

ADV: Care sunt atu-urile cu care speraţi să reuşiţi la Iaşi?

G.S.: Eu vin pe partea administrativă, dar mă recomandă şi cei 8 ani petrecuţi cu Anghel Iordănescu, 8 ani alături de Mircea Lucescu, dar şi cele şase turnee finale la care am participat cu staff-ul naţionalei României.

ADV: Cât de bine cunoaşteţi lotul actual al lui Poli?

G.S.: Ştiu majoritatea jucătorilor de când am venit cu Rapid în Copou acum un an. În opinia mea, Iaşiul este un mare centru fotbalistic şi regret unde am ajuns. Chiar dacă retrogradarea echipei reprezintă un accident pentru mine, este inadmisibil ca Iaşiul să joace în Liga 2 iar Vasluiul, un oraş aflat la 80 de kilometri de noi, să aibă echipă ce trage la Liga Campionilor.

ADV: Ce părere aveţi despre pepiniera de talente a Iaşiului?

G.S.: Politica mea a fost mereu să promovez tineri de la centrul de copii şi juniori al Rapidului şi nu înţeleg cum a decăzut pepiniera de la Poli. Pe vremea lui Mişu Bârzan am luat destui jucători de la Iaşi, un oraş care era un exportator de talente. Acum, din păcate, Poli a ajuns doar să importe jucători.

ADV: Când va avea Poli antrenor?

G.S.: Sunt în discuţii cu câţiva tehnicieni. Până pe 5 iulie, când este programată reunirea lotului, Politehnica va avea antrenor şi un program de pregătire.

ADV: Promovează Iaşiul vara viitoare?

G.S.: Acesta este principalul nostru obiectiv pentru următorul sezon. De asemenea, vreau să facem o echipă nouă la Iaşi, care să facă faţă şi standardelor Ligii 1 după promovare.

ADV: Poli a pierdut deja trei jucători, vor mai urma şi alţii?

G.S.: Sunt la curent cu plecările lui Pleşca, Negru şi Miclea. Acum, privind lucrurile la rece, un jucător ca Miclea, de 30 de ani, nu ştiu ce perspective de viitor mai prezenta pentru Poli.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite