Iaşi: Şoferul microbuzului a fost bătut de Dumnezeu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şoferul microbuzului a fost bătut de Dumnezeu?
Iaşi: Şoferul microbuzului a fost bătut de Dumnezeu?

Petrişor Apostu (26 de ani) a fost înmormântat ieri în satul Frenciuci din comuna Drăguşeni

În urma lui, oamenii se gândesc că tragedia de pe 14 august s-a petrecut pentru că băiatul s-ar fi însurat cu o rudă.
Fără să existe vreun act oficial care să dovedească acest lucru, sătenii din Frenciugi vorbesc că Petrişor Apostu se căsătorise cu Crenguţa, fostă Cozmei, deşi erau veri de gradul al II-lea.
Maria Apostu, mama băiatului, spun oamenii, a avut în timpul primei căsătorii o relaţie extraconjugală cu Constantin Alexa, care era văr drept cu Vasile Cozmei, tatăl Crenguţei. Din această relaţie s-ar fi născut Petrişor.
Cu toate acestea, primul soţ a acceptat să-i poarte numele de Apostu. „Ştiu că Titi (Constantin Alexa) ar fi alungat-o în momentul în care a aflat că este însărcinată şi i-a spus că el nu are nevoie de copil“, a spus Lenţa Popovici, vecină cu mama lui Petrişor.

Tatăl miresei nu a fost de acord cu nunta

Vasile Dorobanţu Cozmei, frate cu mama şoferului, a recunoscut la puţin timp după ce nepotul său a fost înmormântat că Petrişor este băiatul lui Constantin Alexa. „Aşa este. Petrişor este fiul lui Constantin Alexa“, a spus răspicat unchiul. Cu toate acestea, Petrişor şi Crenguţa şi-au jurat credinţă pe 31 august 2008, iar la sfârşitul acestei luni ar fi trebuit să petreacă la împlinirea unui an de căsnicie. Angajaţii Primăriei din Drăguşeni povestesc că tatăl Crenguţei s-a opus încă de la început relaţiei dintre ea şi Petrişor şi că s-a stins din viaţă după ce copiii s-au luat. „Din ce ştiu eu, tatăl fetei s-a opus căsătoriei dintre ei. Ştiu că era văr drept cu Constantin Alexa. Mamele lor au fost surori“, a dezvăluit o angajată a primăriei Drăguşeni.

Reprezentanţii bisericii din comună susţin însă că nu au auzit niciodată că cei doi ar fi rude: „Sunt aici de câţiva ani, dar nu am auzit vreodată discutându-se despre o posibilă rudenie dintre ei. Petrişor a fost un băiat minunat şi ar fi păcat să vorbim de rău despre el“, a spus şi preotul Constantin Bărbieriu.

Planurile lui Petrişor

Copleşiţi de durerea provocată de moartea tânărului, rudele acestuia l-au plâns îndelung în timpul funeraliilor. Unchiul lui Petrişor a spus chiar că băiatul îşi făcuse mai multe planuri de viitor. „Petrişor intenţiona să devină şofer pe tir şi să plece să muncească în străinătate“, a povestit Vasile Dorobanţu Cozmei. Tatăl său biologic, Gheorghe Alexa, a spus că tânărul muncea de la ora 4.00 la 22.00.
„Din câte, ştiu muncea să achite în totalitate o maşină mică pe care o cumparase de la patronul firmei de transport care deţinea microbuzul“, a spus Gheorghe Alexa.

Petrişor intenţiona să devină şofer pe tir şi să muncească în străinătate, Vasile Cozmei, unchi.

Starea supravieţuitorilor

Singurii supravieţuitori ai accidentului de la Scânteia se află la Spitalul de Neurochirurgie. Viorel Chelaru, de 37 de ani, şi-a revenit din comă în urmă cu trei zile. Medicii susţin că bărbatul este conştient, dar incoerent. Chelaru a fost consultat şi de medicii chirurgi după ce şi-a revenit. Şansele de a se însănătoşi sunt foarte mari. Starea de sănătate a celuilalt pacient este incertă. Acesta se află în continuare în comă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite