Iaşi: Drumul în concediu, cu maşini de închiriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre firmele de rent a car sunt blocate de comenzi până în toamnă

Dacia şi Matiz-ul sunt autoturismele preferate de moldoveni pentru a putea ajunge la destinaţiile dorite.

Fie că au maşină sau nu, moldovenii s-au decis să apeleze la firmele de închiriat maşini pentru a pleca în concediu. Perioada verii le umple buzunarele patronilor acestor societăţi, care sunt asaltaţi de clienţi.


De câteva zile, patronii firmelor de închiriat maşini abia fac faţă solicitărilor şi nu mai au autoturisme disponibile pentru anumite perioade. „Pot spune că nu se simte criza în firma noastră.Avem deja clienţi care şi-au făcut programări, iar unele autoturisme nu mai sunt disponibile pentru perioada verii. De obicei, în acest sezon suntem 100% ocupaţi”, a declarat Tarquinius Stamate, patronul unei firme de închiriat maşini.

Discount pentru clienţii fideli

Oamenii s-au grăbit să-şi facă programările din timp pentru a fi siguri că au cu ce să meargă la munte sau la mare. „Eu vreau să plec în Grecia şi îmi este frică de avion. Cum şi maşina mea este la reparat am închiriat una pentru august, pentru 20 de zile. Costurile mi se par oricum rezonabile”, a spus Maria I., ieşeancă.

În afară de ieşeni, cei care  apelează la firmele de „rent a car“ sunt turiştii străini. Aceştia sunt clienţi fideli şi conduc maşinile firmelor pentru cel puţin două săptămâni. „La serviciile firmei noastre apelează români care se întorc din străinătate, dar şi italieni, spanioli şi americani”,  a precizat Tarquinius Stamate.  Pentru a putea închiria o maşină, doritorii trebuie să aibă permis de conducere de cel puţin un an.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite