Drum pe banii UE blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis ca licitaţia pentru asfaltarea drumului spre Vaslui să fie reluată din stadiul analizei celor zece oferte.

„Licitaţia se reia de la faza selectării concurenţilor, se reanalizează cele zece oferte. Iniţial, noi am decis să respingem mai multe oferte care propuneau execuţia lucrărilor în câteva luni pentru că am considerat că termenul nu poate fi respectat de aceştia“, a spus Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.


Şeful judeţului nu a putut preciza cu cât timp va întârzia proiectul estimat la 67 de milioane de lei. „Angajaţii care s-au ocupat de licitaţie n-au fost sancţionaţi, ci doar admonestaţi“, a afirmat Simirad. Proiectul care a primit finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR) vizează refacerea drumului care trece prin Miroslava, Ciurea, Mogoşeşti, Grajduri şi Scânteia pe o distanţă de 37,45 de kilometri. Valoarea estimată a contractului finanţat în proporţie de 98% din fonduri europene este de peste 67 de milioane de lei.


Zece oferte intră din nou în analiză


La selecţia organizată în a doua parte a anului trecut s-au înscris zece firme şi asociaţii cu oferte între 39 şi 57,1 milioane de lei.


Cea mai mică ofertă a fost depusă de societatea Romstrade SRL din Bucureşti, iar cea mai mare a fost înaintată de PORR Technobau und Umwelt AG Bucureşti. Firma municipalităţii ieşene, Citadin, s-a înscris la selecţie alături de Euroconstruct  Group Iaşi şi au depus o ofertă de 39,7 milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite