Iaşi: Droguri în valoare de 100.000 de lei descoperite de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri au fost reţinuţi ieri după-amiază de procurori pentru trafic de droguri şi trafic de persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi însoţiţi de ofiţerii BCCO l-au  prins ieri în flagrant pe Ionuţ Munteanu (29 de ani) în timp ce ridica un pachet cu droguri de la o firmă de curierat din cartierul Păcurari.


Oamenii legii l-au reţinut pe tânăr şi pe amicii săi Ovidiu Ionel (30 de ani) şi Gabriel Păuleţ (28 de ani). Potrivit procurorilor, la sfârşitul lunii iulie cei trei au strâns o sumă de bani pe care i-au trimis-o în Italia lui Octavian Ionel pentru a le procura 1.100 grame de haşiş.

După ce a achiziţionat drogurile Octavian Ionel le-a trimis în ţară printr-o firmă care efectuează transport de persoane, iar cei trei tineri din Iaşi urmau să distribuie marfa unor consumatori.


 „Drogurile erau împachetate în şase calupuri ambalate în staniol şi folie din plastic, iar valoarea lor pe piaţa neagră este de 100.000 de lei. Faţă de toţi inculpaţii s-a început urmărirea penală şi s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de persoane şi trafic de minori”, a declarat procuror Iulia Diaconu, şeful DIICOT Iaşi.

Oamenii legii au stabilit că gruparea a racolat în perioada 2008-2009 patru tinere pe care le-au obligat să se prostitueze în Italia şi Spania. Procurorii au propus arestarea lui Ovidiu Ionel şi a lui Gabriel Păuleţ, aceştia fiind duşi în jurul orei 15.00 la Tribunalul Iaşi. Munteanu este cercetat în stare de libertate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite