Două posibile cauze pentru explozia de la Iaşi soldată cu un mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii în muncă spun că incendiul izbucnit luni, 30 aprilie, la firma Mecano Fuc în urma căruia un angajat a decedat, iar alţi doi au fost răniţi a fost cel mai probabil cauzat fie de introducerea unui metal umed în cuptor, fie de cedarea căptuşelii cuptorului.

Începând de miercuri, 2 mai, la firma omului de afaceri Constantin Comănescu, Mecano Fuc, se derulează o anchetă de inspectorii în muncă pentru a stabili cu certitudine cauza exploziei.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi (ITM) susţine însă că cel mai probabil s-a introdus în cuptor un metal umed, fie căptuşeala cuptorului a cedat şi astfel s-a produs nenorocirea.

Vezi cum arată hala din zona industrială a Iaşiului în care un cazan a explodat şi un muncitor şi-a pierdut viaţa

Explozie cu trei victime la o firmă din zona industrială a Iaşiului

Eu am lucrat la o turnătorie şi din experienţa personală pot spune că două cauze sunt cele mai frecvente în producerea unor astfel de incidente. Prima ar fi introducerea în cuptor a unui metal neuscat şi apa în contact cu fonta care are o temperatură de 2.000 de grade ar produce o explozie. A doua cauză ar fi faptul că a cedat căptuşeala refractară a cuptorului şi temperatura mare a ajuns la ţevile de apă, astfel producându-se explozia", spune George Albulescu, directorul ITM Iaşi.

Unul din angajaţii răniţi în explozia de la fabrica deţinută de Constantin Comănescu a murit la spital

În urma incendiului, angajatul Petru Burduhosu a murit, un altul, Petru Curteanu, a fost trimis la Spitalul de Arşi din Capitală, iar Petronel Ignat s-a ales cu răni uşoare, marţi fiind externat din secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Din primele verificări se pare că cei trei angajaţi aveau carte de muncă.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite