Două mame obeze nasc săptămânal la maternităţile din Iaşi. Vezi care sunt riscurile la care îşi supun copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iaşi trag un semnal de alarmă şi susţin că săptămânal ajută să nască câte două femei care au o greutate cuprinsă între 100 şi 120 de kilograme. Specialiştii susţin că în cazul mamelor obeze au şi nou-născuţii de suferit.

Numărul femeilor obeze care nasc la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iaşi îi sperie pe medici. Săptămânal, medicii asistă căte două femei care au o greutate de 100-120 de kilograme.

Mamele obeze cresc riscul pentru copiii lor în ceea ce priveşte apariţia unor afecţiuni cardice sau boli ca Alzheimer şi Parkinson.

„Mamele obeze care au diabet zaharat pot trasmite această boală fătului. În plus şi sarcina eset dificilă, apar mereu complicaţii", spune profesorul Mircea Onofriescu, managerul maternităţii „Cuza Vodă" din Iaşi.

Alarmant! Copiii moldoveni sunt la fel de graşi ca cei americani. Ascultă mărturia unei persoane de 120 de kilograme (VIDEO)

Ultimul bebeluş născut dintr-o mamă obeză a venit pe lume vineri. Femeia în vârstă de 34 de ani din Suceava cântărea 145 de kilograme şi suferă de diabet zaharat. Naşterea a fost făcută prin cezariană. Boala mamei a determinat şi ca greutatea bebeluşului să fie peste cea normală: 4.400 de grame.

Medicii susţin că din cauza obezităţii mamei şi a mărimii foarte mari a nou-născutului au fost nevoiţi să improvizeze instrumentarul. „Am fost nevoiţi să folosim instrumentarul de la ginecologie pentru că cei pe care-l foloseam pentru nou-născuţi era ineficient. Pacienta suferă de 7 ani de diabet zaharat. Starea femeii este bună, este internată la Reanimare. Băieţelul este internat la Terapie Intensivă-Neonatologie", spune profesorul Mircea Onofriescu.

Pacienta se află la a patra naştere, ultima fiind în urmă cu doi ani când a adus pe lume un alt bebeluş gigant, care cântărea 5 kilograme, dar care a decedat din cauza complicaţiilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite