Iaşi: Două măicuţe în perfuzii din cauza mucegaiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe călugăriţe de la Mănăstirea Agapia (Neamţ) s-au îmbolnăvit din cauza mucegaiurilor şi a ciupercilor care s-au dezvoltat în lemnul folosit la reabilitarea chiliilor. „Două

Mai multe călugăriţe de la Mănăstirea Agapia (Neamţ) s-au îmbolnăvit din cauza mucegaiurilor şi a ciupercilor care s-au dezvoltat în lemnul folosit la reabilitarea chiliilor. „Două măicuţe sunt sub tratament cu perfuzii în cadrul mănăstirii. Deocamdată nu a fost cazul să le internăm în spital“, a declarat ieri Olimpiada Chiriac, stareţa mănăstirii. Numărul victimelor riscă să crească pentru că deocamdată nu au fost identificate toate locuinţele cu probleme.

Situaţia a fost determinată de faptul că lemnul folosit de constructor pentru duşumele şi tâmplărie a fost umed. În timp au creascut ciuperci pe ele, iar sporii produşi au cauzat îmbolnăvirea celor care s-au mutat în chilie. „Ne vom deplasa acolo pentru a face măsurători, care vor include probe de aero-microfloră“, a precizat Mirela Grădinaru, director coordonator adjunct în cadrul DSP Neamţ. Căsuţele în care au apărut mucegaiurile au fost modernizate de firma grecească Diekat, în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei turistice Mănăstirea Agapia“. Acesta a avut o valoare totală de 4,7 milioane de euro. Din totalul de 117 căsuţe care trebuiau reabilitate, Diekat nu a finalizat decât 17. „Firma Diekat a fost exclusă din proiect în urma mai multor nereguli “, a declarat Vasile Cucoş, primarul din Agapia. Niciun reprezentant al Diekat nu a răspuns, până la închiderea ediţiei, la telefon.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite