Dosarul corupţiei de la Rutieră, în drum spre procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Iaşi vor decide peste o săptămână dacă vor trimite dosarul poliţiştilor de la Rutieră,acuzaţi de corupţie, la Parchetul Curţii de Apel Iaşi, aşa cum au cerut avocaţii, urmând ca procurorul să-şi decline competenţa către DNA.

La termenul de astăzi au fost prezenţi toţi cei 14 agenţi judecaţi în dosar, însoţiţi de avocaţi. Procurorul de şedinţă a solicitat respingerea tuturor excepţiilor invocate de avocaţi, considerînd că sunt neîntemeiate. Pe de altă parte, avocaţii poliţiştilor au cerut ca dosarul să ajunga la DNA.
„Urmărirea penală este nulă, procurorul de caz nefiind competent în acest dosar. Am cerut ca dosarul să se întoarcă la Parchetul Curţii de Apel  Iaşi şi de aici sa fie trimis la DNA“, a declarat Ionel Nechita, avocatul agentului  Vănel Carp.
În luna noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată 14 agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere pentru mai multe infracţiuni de corupţie, printre care se numără şi cele de  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.
Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. În acelaşi dosar alte 35 de persoane au fost scoase de sub urmărire penală şi amendate cu 500 sau 1.000 de lei. “Nu cunoaştem la ora actuală care sunt faptele în concret pentru a ne face apărarea“, a mai precizat avocatul Ionel Nechita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite