Dosarul "Rutiera" rămâne la Tribunalul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Procesul poliţiştilor din dosarul „Rutiera“ va dura cel puţin trei ani
Iaşi: Procesul poliţiştilor din dosarul „Rutiera“ va dura cel puţin trei ani

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis să respingă toate excepţiile invocate de avocaţi. Astfel, dosarul poliţiştilor acuzaţi de corupţie nu va fi trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi pentru refacerea cercetărilor.

Dosarul agenţilor acuzaţi de corupţie va fi judecat în continuare de magistraţii Tribunalului Iaşi. Aceştia au decis în această după-amiază să respingă excepţiile invocate de avocaţi şi să nu trimită dosarul la DNA Iaşi. Apărătorii au invocat săptămâna trecută că rmărirea penală în dosarul Rutiera este nulă, iar procurorul de caz nu era competent în acest dosar deoarece poliţiştii cercetaţi pentru corupţie aveau atribuţii de control. Următorul termen al procesului va fi la jumătatea lunii aprilie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată în luna noiembrie 2009 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.  Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. Toţi cei 14 agenţi trimişi în judecată au fost mutaţi de le Rutieră la Secţiile sau Posturile de Poliţie.În acelaşi dosar, alte 35 de persoane au fost scoase de sub urmărire penală şi amendate cu 500 sau 1.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite