Doi ieşeni au scăpat de închisoare după ce au încercat să-i mituiască pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anticorupţie au trimis pe masa judecătorilor 12 rechizitorii
Procurorii anticorupţie au trimis pe masa judecătorilor 12 rechizitorii

Adrian Sava şi Ioan Doboş au fost condamnaţi ieri de Tribunalul Iaşi la un an de închisoare cu suspendare.  Bărbaţii au încercat să mituiască doi poliţişti pentru a scăpa de dosare penale.

Bărbaţii şi-a recunoscut faptele şi astfel potrivit legii au beneficiat de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii. Deciziile nu sunt însă definitivă.

Procurorii susţin că Adrian Sava din oraşul Târgu Frumos, Iaşi,  i-a promis agentului care l-a tras pe dreapta aproximativ 600 de euro pentru a nu-i întocmi un dosar penal pentru că a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

Citiţi şi:

Iaşi: Trimişi în judecată pentru mită la poliţist

În noaptea de 22 spre 23 mai, acesta a fost oprit pe o stradă din Târgu Frumos, iar în urma testului aparatul a arătat o alcoolemie peste limita legală admisă. A doua zi, şoferul s-a dus acasă la omul legii în speranţa că va scăpa basma curată. Poliţistul l-a chemat la sediu unde s-a realizat şi flagrantul.  Tribunalul Iaşi la condamnat ieri pe Sava la un an de închisoare cu suspendare.

Ioan Doboş (42 de ani) a primit şi el un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.Bărbatul a fost prins de oamenii legii pe 13 iulie în timp ce comercializa ţigări în Târgu Frumos. Agenţii l-au dus la sediul Poliţiei pentru a-l amenda şi pentru a-i confisca marfa. Potrivit rechizitoriului, Ioan Doboş i-ar fi propus poliţistului care se ocupa de cazul său să-i dea câteva sute de lei pentru a-l lăsa în pace.

Anchetatorii mai arată că omul legii l-a refuzat dar pentru că Doboş ar fi insistat, poliţistul şi-a anunţat superiorii. A doua zi, Ioan Doboş i-ar fi pus pe masă poliţistului 300 de lei. Întreaga scenă a fost însă filmată iar bărbatul s-a ales cu un dosar penal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite