Doi ieşeni au fost condamnaţi pentru că au încercat să mituiască un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a încercat să dea mită 3.000 de lei
Bărbatul a încercat să dea mită 3.000 de lei

Mariana Vasiliu din Trifeşti a fost condamnată de magistraţii Tribunalului Iaşi la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru că a încercat să-i ofere unui poliţist bani, mici şi cârnaţi.

Pentru aceeaşi faptă Eugen Vasiliu, soţul femeii, a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă ci poate fi atacată la instanţa superioară. Potrivit rechizitoriului, cei doi soţi i-au oferit 200 de euro şi mici şi cârnaţi şefului de post din comună. În schimb omul legii trebuia „să facă uitat un dosar".

Eugen şi Mariana Vasiliu erau cercetaţi pentru că ar fi înşelat vânzătoarele unor magazine din Trifeşti prin metoda „Brăila". Potrivit anchetatorilor, în aprilie 2009 sub pretextul că doreau să achiziţioneze diferite produse cei doi ofereau o bancnotă cu o valoare mare. Ulterior se răzgândeau şi cereau banii înapoi dar nu îaninte să-şi oprească din restul primit. 

Câteva zile mai târziu şeful de post i-a identificat pe cei doi şi i-a chemat la audieri. Când au auzit că se vor alege cu dosar penal Eugen şi Mariana Vasiliu i-au oferit poliţistului bani şi alimente. Acesta şi-a anunţat superiorii, iar cei doi soţi au fost prinşi în flagrant.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite