Iaşi: Doi dintre cei trei oameni salvaţi dupa catastrofa feroviară sunt în stare extrem de gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Doi dintre cei trei oameni salvaţi dupa catastrofa feroviară sunt în stare extrem de gravă
Iaşi: Doi dintre cei trei oameni salvaţi dupa catastrofa feroviară sunt în stare extrem de gravă

Cei trei pacienţi rămaşi în viaţă în urma catastrofei feroviare de la Scânteia (Iaşi) sunt internaţi în acest moment la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan“, după ce până aseară au fost trataţi la mai multe spitale din oraş.

Mai citeşte:

Cea mai mare catastrofă feroviară din Moldova din ultimii 100 de ani

Numele morţilor din catastrofa feroviară de la Iaşi

VIDEO IMAGINI ŞOCANTE: 13 morţi şi 3 răniţi, într-un microbuz pirat lovit de tren la Scânteia 

Medicii de la Urgenţe spun că doi dintre bolnavi sunt în stare extreme de gravă, iar prognosticul pentru ca aceştia să rămână în viaţă este extreme de rezervat.

„Şoferul, în vârstă de 26 de ani, este în continuare în stare critic. A ajuns în stare foarte gravă, politraumatizat, şoc traumatic, ventilat mechanic. Are fracture multiple de o gravitate extremă“, a declarat doctoral Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Ioan“. Acesta a mai precizat că pentru a-l ţine în viaţă pe şofer a fost mobilizată o armată întreagă de medici de la toate specializările.

Cel de-al doilea pacient, un bărbat de 34 de ani, este internat acum tot la Urgenţe, la secţia de Terapie Intensivă. „A fost operat în timpul nopţii la singura secţie de ortopedie-traumatologie în regim de urgenţa din Iaşi, de la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan“. Prognosticul vital şi pentru acest pacient este rezervat“, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Al treilea pacient, un bărbat de 37 de ani, a beenficiat noaptea tercută de tratarea unei luxaţii, iar când starea acestuia îi va permite va fi transportat din nou la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pentru continuarea tratamentelor specific.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite