Doctorul Tudor Ciuhodaru: „Un nou Giuleşti la Iaşi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru acuză Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de crearea unor disfuncţionalităţi majore în domeniul medical din Moldova. Acesta spune că va interpela Ministerul Sănătăţii pentru a corecta acest lucru.

Iaşi: Big Brother în Maternitatea „Cuza Vodă“ pentru gravidele „plimbăreţe“ şi tâlhari

„Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a scăzut bugetul maternităţii „Elena Doamna" din Iaşi cu 48 %, prin scăderea tarifelor pentru fiecare caz. Spitalul va primi de la CNAS doar 307.000 de lei lunar deşi doar costurile de personal sunt de 550.000 lei iar costurile totale sunt de aproximativ 700.000 de lei", susţine Ciuhodaru.

Bugetul minim lunar de care are nevoie spitalul pentru medicamente, utilităţi şi personal se ridică la 700.000 de lei. Astfel, se pune problema ca atât serviciile medicale cât şi salariile angajaţilor să nu poată fi decontate.

Iaşi: Gravida care a fumat ierburi de la weed shop a vrut să scape de durerile provocate de sarcină

„În condiţiile în care se constată la nivel naţional creşterea incidentei patologiei ginecologice de tip tumoral iar asistenţa gravidei lasă de dorit, această măsură nu va duce decât la creşterea numărului de decese evitabile. Cerem Ministerului Sănătăţii şi CNAS să corecteze urgent aceste măsuri pentru a nu atenta la viaţa femeilor şi nou născuţilor din Moldova", spune doctorul deputat.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite