Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru mobilizează elevii să strângă semnături pentru pedepsirea comercianţilor de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Liceul Economic au începând de astăzi „carnet etnobotanic" din care se pot informa despre riscurile legate de consumul drogurilor de sinteză. La lansarea carnetului, doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru i-a invitat pe elevi să strângă semnături pe stradă pentru pedepsirea cu două decenii de închisoare a comercianţilor de etnobotanice şi să găsească un slogan împotriva drogurilor.

Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru continuă lupta împotriva consumului de produse halucinogene. Astăzi, elevii de la Liceul Economic au primit un pliant în care li se arată care sunt efectele consumului de etnobotanice şi le-a vorbit celor 200 de elevi prezenţi în sală despre profilul consumatorului produselor de „vise".

Elevii au studiat cu atenţie „carnetele etnobotanice“

Elevii au studiat cu atenţie „carnetele etnobotanice“

„Sunt persoane tinere, care aleg să se izoleze. Refuză să mai aibă prieteni, obţin rezultate proste la învăţătură, lipsesc mult de la şcoală. După ce consumă etnobotanice devin agresivi cu prietenii apropiaţi, cu familia, sunt agitaţi şi acuză că nu mai pot respira şi că nu-şi mai simt inima bătând", explică doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru le face elevilor „carnet etnobotanic“

EXCLUSIV Mărturia sportivului care şi-a bătut părinţii după ce a consumat etnobotanice: „Regret enorm şi am să mă las de droguri“ (FOTO şi VIDEO)

O mamă disperată şi-a adus fiul dependent de etnobotanice la spitalele din Iaşi: „Copilul meu se sfârşea pe picioare. M-a rugat să-l salvez!“ (FOTO şi VIDEO)

Elevii prezenţi în sală au fost invitaţi să se implice în Campania „Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!" prin strângerea de semnături de la trecători, dar şi prin găsirea celui mai bun slogan împotriva drogurilor.

Astfel ar ajuta la punerea în aplicare a proiectului de lege care prevede pedepsirea cu doi ani a comercianţilor de produse halucinogene.

Cosmin Ilie vrea să strângă semnături pentru combaterea etnobotanicelor

Cosmin Ilie vrea să strângă semnături pentru combaterea etnobotanicelor

„Am şi eu un prieten mai mic, are 16 ani care consumă etnobotanice. Mi-a propus şi mie, dar nu sunt tentat de aşa ceva. Am să particip la adunarea de semnături pentru că sunt de părere că drogurile te distrug", spune Cosmin Ilie (17 ani), elev în clasa a XI-a la Liceul Economic.

image

Mihai Rupanu are patru prieteni care consumă etnobotanice

Elevii recunosc că din anturajul lor fac parte persoane care consumă etnobotanice. „Am patru prieteni care iau droguri când se duc la discotecă. Spun că aşa se simt mai bine", spune şi Mihai Rupanu, elev în clasa a XI-a.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite