Asistenta şpăgară din Iaşi dă vina pe colega cu care negocia tariful pentru angajări şi pensionări ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explicaţia asistentei a fost că nu se afla în timpul orelor de lucru şi nici nu era în biroul ei de muncă, ci a colegei Elena Leonte, în momentul filmării cu camera ascunsă.

Asistenta Elena Rotaru, filmată cu camera ascunsă de reporterii săptămânalului „ADS“ Iaşi în timp ce cerea şpagă împreună cu kinetoterapeutul Elena Leonte pentru pensionarea pe caz de boală şi angajarea ilegală în Spitalul de Boli Infecţioase, a dat ieri noi explicaţii în cadrul Comisiei de Etică şi Deontologie de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Iaşi (OAMGMAM), sub jurisdicţia căreia se află.

Vezi şi:

Cât dai şpagă ca să ajungi asistentă la Boli Infecţioase în Iaşi. Vezi cum negociezi o angajare VIDEO

Asistenta şpăgară de la Infecţioase nu este la prima abatere

Aceasta şi-a recunoscut fapta comisă, însă motivează că „şi-a dat seama că totul este o capcană şi a vrut să-şi scape colega“. Explicaţia asistentei a determinat Comisia de Etică să o propună Consiliului Judeţean pentru sancţionarea cu „avertisment“. „Explicaţia asistentei a fost mai mult o aberaţie, nu prea avea logică ce spunea. A susţinut că şi-a dat seama că i se întinde o capcană colegei ei şi a vrut să o scape acceptând ceea ce i se cerea. Nu prea are sens, dar asta a spus. S-a apărat spunând că nu se afla la ea în birou, ci în cel al colegei sale, şi că nici nu era în programul de lucru în momentul filmării cu camera ascunsă“, spune Liliana Pintilie, preşedinta OAMGMAM Iaşi.

Salariu mai mic cu 10%

O sancţiune pentru cele două angajate a fost propusă la finele lunii trecute şi de Comisia de Etică a Spitalului de Boli Infecţioase, care a decis să le reducă salariul cu 10% pe o perioadă de trei luni. Motivul sancţionării a fost că cele două angajate au pătat imaginea unităţii medicale.
„Măsura a fost pusă în aplicare începând cu 1 septembrie. Codul Muncii prevede ca sancţiuni mustrarea verbală, mustrare scrisă, reducerea salariului cu 5% pe durata unei luni, cea cu 10% pentru trei luni şi desfacerea contractului de muncă“, spune Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite