Doar 5% dintre străzi au scăpat de cratere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul aproape că a dispărut de pe unele porţiuni ale bulevardului Nicolae Iorga
Asfaltul aproape că a dispărut de pe unele porţiuni ale bulevardului Nicolae Iorga

Din cei aproape 600 de kilometri cât însumează arterele din Iaşi, doar 30 de kilometri sunt în stare bună. Şoferii care şi-au rupt maşinile în gropile oraşului intenţionează să acţioneze Primăria în instanţă.

Iarna a lăsat urme adânci în carosabilul de pe străzile din capitala Moldovei. După topirea zăpezilor, şoferii au fost nevoiţi să-şi refacă harta cu gropile din Iaşi, deoarece acestea s-au înmulţit peste măsură.


Reporterii „Adevărul de Seară“ au parcurs oraşul la volan în tentativa de a afla care sunt străzile care au „supravieţuit“ acestei ierni. Concluziile au fost sumbre: numai arterele majore de circulaţie au un covor asfaltic suficient de rezistent pentru a face faţă intemperiilor. Aici se încadrează bulevardele Păcurari, Ştefan cel Mare, Socola, Calea Chişinăului, Copou, precum şi strada Pantelimon Halipa. Acestora li se adaugă străzile asfaltate recent, precum C.A. Rosetti, Canta, Nicolae Iorga, strada Gării sau Arcu.


Dacă raportăm lungimea acestor străzi, care însumează aproximativ 30 de kilometri, la lungimea totală a reţelei de străzi care străbate capitala Moldovei, respectiv aproape 600 de kilometri, obţinem un procent de numai 5%  al drumurilor care se prezintă în condiţii normale de trafic pentru 2010. Situaţia este privită cu ochi diferiţi de şoferi. Cei mai vechi spun că lucrurile chiar au evoluat faţă de primii ani de după Revoluţie. „Dacă acum drumurile sunt distruse după iarnă, pe vremea aceea arătau la fel, dar în timpul verii. Nu spun că acum circulăm în condiţii bune, dar este clar un pas înainte“, a spus Mihai, taximetrist.


Gropile au făcut „victime“


Tinerii nu sunt nici pe departe la fel de răbdători precum vârstnicii. „Am toate taxele la zi, plătesc şi rovignietă. Unde se duc banii mei? Cine îmi plăteşte mie piesele stricate?“, s-a întrebat, nervos, Tudor, student. După ce şi-a avariat maşina într-o groapă din oraş, Cătălin Munteanu vrea să-i tragă pe responsabili la răspundere.


„De unul singur este greu să te lupţi cu Primăria. Aş dori ca mai mulţi şoferi în situaţia mea să se ralieze pentru a da în judecată Primăria, ca să nu mai păţească şi alţii ca noi”, a spus Cătălin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite