Distracţie la Iaşi: scriu lucruri trăsnite pe pereţi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidurile din Iaşi sunt folosite pentru a transmite diferite mesaje
Zidurile din Iaşi sunt folosite pentru a transmite diferite mesaje

Aproape că nu există gang sau stradă în oraş pe care să nu fie scrise diferite mesaje. Inventivitatea ieşenilor când vine vorba de mâzgâlitul pereţilor este nelimitată.

Fie că este vorba de mesaje triviale sau de desene sofisticate de o cromatică diversă, grafferii, cum sunt numiţi cei care fac graffiti, reuşesc permanent să-i surprindă pe concitadini. Dacă pentru cei mai mulţi dintre ieşeni surpriza este neplăcută, pentru că îşi găsesc locuinţele sau magazinele pictate fără voia lor, alţii sunt de părere că unii grafferi ar trebui apreciaţi pentru talentul lor.

Zidurile Iaşiului spun lucruri trăsnite


„Multe dintre aceste desene sunt realizate cu gust. Ar trebui amenajate locuri speciale în care aceştia să-şi manifeste talentul. E păcat însă că au alegeri nepotrivite atunci când vine vorba de spaţiul pe care aleg să-l deseneze“, ne-a spus Ionuţ Chirilă, student.

„Artiştii“ pot lua amendă de 500 de lei

Nu doar desenele sau pictogramele sunt cele care atrag atenţia trecătorilor. Unele mesaje mâzgâlite pe ziduri sunt hazlii. Spre exemplu, pe strada Alexandru Lăpuşneanu, un ieşean a scris pe perete următorul mesaj: „foaieverdesolzidepeşteuiteprostucumciteşte“. Alţii au mai scris pe ziduri că nu sunt nebuni sau şi-au exprimat declaraţiile de dragoste către persoanele iubite.


Nu orice perete poate fi scris, spun oamenii legii care au amendat anul acesta aproape 50 de tineri pe care i-au prins pictând zidurile. „Valoarea totală a amenzilor se ridică la 60.000 de lei. Avem 48 de amenzi acordate numai anul acesta. Cei care recurg la astfel de practici sunt amendaţi în temeiul Legii 61/1991. Cuantumul amenzii este între 100 şi 500 de lei“, ne-a spus Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite