Dispar trenurile personal, rapid şi accelerat. Află ultimele modificări din mersul trenurile de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători va opera de duminică, 11 decembrie, un nou mers al trenurilor care va fi valabil până în decembrie 2012.

Trenurile de călători vor fi structurate în trei noi categorii: Regio(R) va înlocui trenurile Personal, InterRegio(IR)-Accelerat şi Rapid şi Intercity(IC).

Şefii CFR anunţă şi avantajele noului Mers al Trenurilor, durate de parcurs reduse sau noi legături directe şi cu trenuri InterRegio.

Iaşi: La 15 ani, a reuşit să dea peste cap mersul trenurilor

CFR Călători va păstra tariful la trenurile Intercity şi Regio (fostele Intercity-uri şi Personale), iar pentru trenurile InterRegio va fi practicat un tarif intermediar, cuprins între tariful de la Accelerat şi Rapid, cu aproximativ 22% mai puţin decât la Rapid şi cu circa 12%  mai mare decât cel de la Accelerat.

Prin tariful de InterRegio aplicat, abonamentele emise la tren Rapid vor scădea cu o sumă cuprinsă între 40 lei/abonament şi 140 lei/abonament, iar cele de la Accelerat vor creşte în medie cu 10 lei/abonament.
De asemenea, călătorii vor beneficia şi de un procent de fidelitate:  reduceri de 10 la sută pentru două trenuri, 15 la sută pentru trei trenuri, 20 la sută pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele întregi adult şi 50 la sută reducere la copii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite