UPDATE Directorii de la UMF Iaşi au fost arestaţi pentru că ar fi trucat o licitaţie cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi şi Daniela Druguş, director administrativ la UMF Iaşi a fost arestat pentru 29 de zile şi Corvin Pughin, directorul comercial şi asociat în compania Maguay. Cei trei sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

UPDATE 22.54 Miercuri, 19 octombrie, la sediul DNA Iaşi vor fi audiaţi mai mulţi martori. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF va da declaraţii la sfârşitul săptămânii. 

UPDATE 22.25 Cele trei persoane cercetate pentru fapte de corupţie au fost duse în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. 

"Ne aşteptam la această soluţie, având în vedere că judecătorul a deliberat patru ore. Am declarat recurs", a precizat Angelica Enache, avocata lui Corneliu Pughin. 

UPDATE 21.30 Cei doi directori şi omul de afaceri bucureştean sunt încă în sala de judecată. Ei vor fi duşi în scurt timp în arestul IPJ.

UPDATE 21.00 Curtea de Apel Iaşi a decis marţi, 18 octombrie, la ora 21.00 să admită propunerea de arestare preventivă a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul fraudelor de la UMF. Astfel, Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare Daniela Druguş, director administrativ la UMF Iaşi şi Corvin Pughin, directorul comercial şi asociat în compania Maguay au fost arestaţi pentru 29 de zile. Cei trei au declarat  recurs în sala de judecată. Acesta se va judeca la Curtea Supremă.
_________________________

Cei doi directori şi omul de afaceri bucureştean, alături de rectorul UMF  - Vasile Astărăstoae sunt suspectaţi că ar fi trucat o licitaţie pentru o platformă e-learnig (sistem electronic de învăţare). „În baza unor înţelegeri prealabile şi având concursul fraudulos al numiţilor TLG  (reprezentant al SC Euro Management  Grup Bucureşti şi prieten cu Ciureanu), Pughin Corvin, Ciureanu Adrian, Vasile Astărăstoae au decis atribuirea ilegală a contractului de lucrări în favoarea firmei SC Maguay Impex SRL Bucureşti, cauzând un prejudiciu de şase milioane de lei UMF, bugetului statului şi Uniunii Europene", susţin procurorii în propunerea de arestare preventivă pentru lui Ciureanu, Druguş şi Pughin. În dosar sunt cercetate în total 19 persoane fizice şi juridice.

Cei doi directori din cadrul UMF, rectorul instituţiei şi omul de afacei bucureştean au susţinut că sunt nevinovaţi. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF, urmează să fie audiat în această săptămână de procurorii DNA Iaşi.

„Conducerea Universităţii nu a avut niciun fel de legătură cu firma Maguay, cunoscând reprezentanţii acesteia doar cu ocazia licitaţiei. În acest proiect, niciun salariat al UMF din echipa de management şi implementare nu a fost retribuit. Niciuna dintre firmele domnului Ciureanu nu a are contract cu UMF. Daniela Astărăstoae nu a fost implicată în acest proiect şi nici în vreun alt proiect la care aplicant este UMF „Gr. T. Popa" Iaşi. Nu are niciun fel de relaţii contractuale cu UMF, nu a fost şi nu este angajată a Universităţii", a explicat rectorul Astărăstoae, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, 16 octombrie.

Alte titluri legate de SCANDALUL DE CORUPŢIE de la UMF Iaşi:

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, implicat în scandalul de corupţie de la Medicină, aplaudat de sute de persoane la Seara Valorilor

Şeful medicinei, susţinut de colegi în războiul cu DNA

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Averile colosale ale şefilor de la UMF suspectaţi de corupţie. Consilierii de la Ministerul Comunicaţiilor cercetaţi în acelaşi dosar, modeşti UPDATE

Limbaj de mahala al prorectorului învinuit în scandalul de la UMF Iaşi: „Se spune că mă-sa îi cu...ă, iar tac-su îi laba...u“

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, implicat în scandalul de corupţie de la Medicină, aplaudat de sute de persoane la Seara Valorilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite