Iaşi: Directoarea concediată vrea să revină la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Directoarea concediată vrea să revină la catedră
Iaşi: Directoarea concediată vrea să revină la catedră

Aida Zahariea, una din tre profesoarele care însoţea grupului de la Eforie Sud din care făceau parte cei doi copii înecaţi în luna august, vrea să predea din nou la şcoala din localitatea

Aida Zahariea, una din tre profesoarele care însoţea grupului de la Eforie Sud din care făceau parte cei doi copii înecaţi în luna august, vrea să predea din nou la şcoala din localitatea ieşeană Şerbeşti. Fosta directoare a unităţii de învăţământ a cerut judecătorilor Tribunalului să anuleze hotărârea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ)Iaşi prin care i s-a desfăcut contractul de muncă şi să fie repusă în drepturi.


„Mi-am asumat deficienţele de management care ţineau de activitatea mea ca director dându-mi demisia din această funcţie. Consider că acestea nu aveau nicio legătură cu activitatea mea ca profesor”, precizează Aida Zahariea, în plângerea adresată instanţei. Aceasta susţine că personalul taberei de la Eforie Sud nu le-a făcut un instructaj privind evitarea pericolelor. „Profesoara Mincior a efectuat instructajul, iar eu persoanal m-am ocupat de supravegherea a două eleve“, susţine profesoara.


La 8 august, Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani) s-au înecat sub ochii profesoarei Elisabeta Mincior, după ce au intrat în apă, deşi scăldatul era interzis în acea zonă. După incident, reprezentanţii IŞJ au decis concedierea profesoarelor Aida Zahariea şi Paraschiva Smoc, însoţitoarele grupului. În cazul Elisabeta Mincior se va lua o decizie după ce procurorii vor finaliza dosarul de ucidere din culpă deschis pe numele acesteia. 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite