Iasi: Din instituţie în instituţie, în căutarea vederii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Din instituţie în instituţie, în căutarea vederii
Iasi: Din instituţie în instituţie, în căutarea vederii

Bolnavul a făcut plângeri împotriva medicului Narcisa Ianopol la conducerea spitalului, la Colegiul Medicilor, Direcţia de Sănătate Publică, Parchet şi la Poliţie.

Un bărbat bolnav de diabet, din Iaşi, susţine că nu mai vede aproape deloc cu ochiul drept, în urma unor tratamente şi intervenţii efectuate de un specialist oftalmolog de la Spitalul CFR. Corneliu Nedelcu (50 de ani) este dependent de insulină de 25 de ani, iar una dintre complicaţiile diabetului, retinopatia, l-a adus, în 2005, în cabinetul doctorului Narcisa Ianopol. Această afecţiune poate conduce la orbire, iar pentru a preveni dezastrul, bărbatul a acceptat mai multe intervenţii cu laser, iar din luna ianuarie a acestui an a urmat un tratament modern, cu Avastin.

Donaţii pentru un văz mai bun

Primele două injecţi, menite să oprească progresia bolii, au fost făcute la ambii ochi, iar a treia doar la dreptul. De aici au început necazurile. „La scurt timp după prima procedură a apărut o hemoragie la ochiul drept, iar după a doua mi s-a desprins retina. Nu mi s-a spus care sunt riscurile”, susţine pacientul. În perioada ianuarie-iunie, ieşeanul a suferit mai multe intervenţii – schimbare de cristalin, curăţare fund de ochi, însă rezultatele au întârziat să apară.

„Nu mă interesează ce spune pacientul”

Pentru toate aceste necazuri a plătit scump: un ochi aproape compromis şi 6.375 de lei, costul injecţiilor, operaţiilor şi al consultaţiilor, efectuate în spital sau în cabinetul particular al medicului. „Pentru aceşti bani mi s-au tăiat, în spital, chitanţe sub formă de donaţie către Asociaţia Oftalmologică Edelweiss, al cărei preşedinte este dr. Ianopol. Doctorul nu m-a operat pentru binele meu, ci pentru binele ei financiar”. Medicul a refuzat să comenteze acuzaţiile. „Pacientul se poate adresa comisiilor abilitate pentru astfel de cazuri. Nu mă interesează ce spune pacientul. Nu am nicio informaţie să vă dau, nu sunteţi în măsură să-mi puneţi nicio întrebare”, a declarat medicul Ianopol.

Corneliu Nedelcu este decis să-şi facă dreptate şi, în consecinţă, l-a reclamat pe medic la Colegiul Medicilor, conducerea spitalului, Direcţia de Sănătate Publică, Parchet şi Poliţie. „Doamna doctor nu-şi asumă în niciun caz eşecul operaţiilor pe pacienţii insulino-dependenţi. Mă simt păgubit atât pe plan fizic, cât şi financiar”, a adăugat bolnavul, care vrea să-şi recupereze banii cheltuiţi pe tratamente.

Birocraţie medicală

Colegiul Medicilor (CM) Iaşi va putea ancheta acest caz abia luna viitoare. „Comisia este acum în vacanţă. În mod cert, dacă există o plângere, aceasta nu va putea fi analizată mai devreme de luna septembrie”, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele CM Iaşi. După ce Comisia de Jurisdicţie va da un verdict, cazul va fi preluat de Comisia de Disciplină, independentă de Colegiu.   

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite