Dezlegare la şmecherii în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru zile, reporterii „Adevărul de Seară“ au arătat cum participanţii la trafic au încălcat regulile de circulaţie în cele mai importante intersecţii din oraş, fără să primească vreo sancţiune.

 Una dintre cele mai grave abateri făcute de şoferi în trafic a fost neacordarea priorităţii pietonilor aflaţi pe zebră. Ieşenii din zona intersecţiei Bucşinescu s-au plâns că nu de puţine ori li s-a întâmplat să fie claxonaţi pentru simplul motiv că „îndrăzniseră“ să traverseze pe zebră.


Pe lângă faptul că atunci când traversez simt maşina cum trece la câţiva centimetri pe la spatele meu, mai sunt şi claxonată de şoferi, pentru că nu mă mişc mai repede“, a spus Alexandra Rotaru, studentă. Unii şoferi s-au apărat spunând că sunt pietoni care confundă zebra cu o alee din parc.


Pietonii, victime sigure la neacordarea de prioritate


Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun că 221 din accidentele rutiere grave petrecute în Iaşi de la începutul anului şi până acum au fost provocate de neacordarea de prioritate pietonilor. „Principala cauză a numărului mare de accidente este neacordarea priorităţii pietonilor. Când îi sancţionăm, şoferii invocă de cele mai multe ori faptul că se grăbeau“, a spus subcomisarul Sorin Catană, şeful Biroului Rutieră Iaşi. Dacă un agent de la circulaţie ar sta în intersecţiile de la Gară, Casa Modei şi Podu Roş, mulţi dintre şoferi şi-ar pierde uşor dreptul de a conduce. De exemplu, la intersecţia dintre străzile Gării şi Arcu, şoferii veniţi din direcţii diferite îşi „negociază“ prioritatea, deşi indicatoarele rutiere sunt destul de clare.


Pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul Băncii Naţionale a României, şoferii care vin dinspre Palatul Culturii şi vor să facă stânga pe Colonel Langa, efectuează manevra fie când semaforul este pe roşu, fie încălcând linia continuă şi deplasându-se pe contrasens. Şoferii certaţi cu indicatoarele rutiere merg până într-acolo încât ignoră chiar şi un indicator pus în mijlocul străzii. La Casa Modei, deşi există un semn care interzice virajul la stânga, se găsesc destui conducători auto care să facă exact opusul. Bineînţeles, profitând că în zonă nu există niciun om al legii care să-i sancţioneze.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite