Iaşi: Deszăpezirea din Moldova, pe mâna „regelui asfaltului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Deszăpezirea din Moldova, pe mâna „regelui asfaltului“
Iaşi: Deszăpezirea din Moldova, pe mâna „regelui asfaltului“

UMB Spedition, firma deţinută de Dorinel Umbrărescu, va interveni şi în această iarnă pe drumurile administrate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP).

Citeşte şi:

În acest moment, în bazele Direcţiei Regionale există material necesar pentru o lună întreagă de intervenţii pe timp de iarnă. „La DRDP este asigurat materialul antiderapant în proporţie de 40%, care ne-ar ajunge pentru o lună de acţiune continuă. Totul depinde de condiţiile atmosferice“, a afirmat Viorel Scutaru, şeful DRDP Iaşi.

Acesta a menţionat că pe timpul iernii va interveni pe drumurile naţionale UMB Spedition, iar pentru lucrările de mentenanţă s-au repartizat în acest an 32 de milioane de lei. „Firma din Bacău a obţinut un contract pentru o perioadă de patru ani, acesta este al doilea. Valoarea contractului nu s-a majorat faţă de cea din 2008“, a explicat Scutaru. La nivelul Consiliului Judeţean Iaşi s-au atribuit lucrările de deszăpezire către firma Lucrări Drumuri şi Poduri. Societatea din subordinea CJ a depus o ofertă de 250.000 de lei, fără TVA. Practic, dacă ar ninge în noiembrie şi decembrie, lucrările ar costa în jur de 125.000 de lei pentru fiecare lună. Cheltuielile sunt cu mult subeveluate în condiţiile în care, în primele două luni şi jumătate din acest an, pentru deszăpezire s-a atribuit un contract către LDP de 2,1 milioane de lei.

„Vedem şi în funcţie de condiţiile meteo. Dacă vom lucra mai mult, vom mai cere de la CJ  fonduri în limitele disponibile. Poate se mai face o redistribuire“, a spus Georgeta Gâlcă, şeful LDP. Consiliul Judeţean a mai scos la licitaţie, pe 10 noiembrie, lucrările de deszăpezire de anul viitor care sunt evaluate la peste 3 milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite