Deputatul Fenechiu şi Constantin Simirad faţă în faţă la instanţă. Află ce şi-au spus la Tribunal! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Relu Fenechiu
Deputatul Relu Fenechiu

Cei doi au dat declaraţii în faţa unui judecător de la Tribunalul Iaşi, pe 23 aprilie, în dosarul în care Constantin Simirad a cerut despăgubiri de 600.000 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi i-a dat în judecată pe vicepreşedinţii Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă şi deputatul Relu Fenechiu pentru că ar fi făcut o serie de afirmaţii care i-ar fi afectat imaginea.

Cei patru au ajuns la proces după ce în birourile vicepreşedinţilor s-au descoperit microfoane de la DNA. Preşedintele CJ şi cei doi vicepreşedinţi au făcut schimb de „cuvinte grele", iar primul a cerut 600.000 de lei daune în instanţă pentru că i-a fost afectată imaginea. Simirad i-a chemat la bară pe Constantin Adăscăliţei,Victor Chirilă, dar şi pe deputatul Relu Fenechiu. La termenul de, luni,  Fenechiu şi Simirad au răspuns la interogatorii.Vezi aici de la ce a pornit scandalul între preşedintele şi vicepreşedinţii CJ

Domnul Simirad m-a dat în judecată pentru că l-am făcut incompetent, pamfletar al politicii şi turnător al Securităţii. Am recunoscut toate aceste lucruri pe care le susţin. Am adus şi toate probele pe care le puteam aduce. Consider că am obligaţia, ca deputat ales în Parlamentul României, să atrag atenţia atunci când sunt astfel de derapaje ale altor oameni politici şi sunt gata să răspund, dacă este o greşeală. Domnul Simirad nu mai merită nicio clipă să stea în fruntea judeţului, fiecare zi în care face acest lucru este în defavoarea ieşenilor", a declarat Relu Fenechiu.

Constantin Simirad a venit la proces însoţit de avocata sa

În faţa judecătorului, deputatul a declarat că s-a referit, în declaraţiile pe care preşedintele CJ le consideră defăimătoare, doar la activitatea profesională nu şi la viaţa personală. „Recunosc că l-am făcut incompetent. Este de ajuns să mergi pe drumurile din judeţul Iaşi ca să vezi acest lucru", a precizat deputatul Fenechiu, în faţa instanţei.

Ce-l roade pe şeful Consiliului Judeţean Iaşi: „Vicepreşedinţii se închid cu secretarele în birou“

VIDEO Spionaţii de la Iaşi erau traşi pe linie moartă

Pe de altă parte, Constantin Simirad a susţinut că deputatul ar fi organizat o adevărată campanie de defămare împotriva lui. De asemenea, a susţinut că nu i s-a cerut aprobarea pentru montarea microfoanelor în birourile celor doi vicepreşedinţi. „Cine ştie dacă nu am şi eu microfoane? Acelea cine le aprobă? Montarea aparaturii a fost autorizată de un magistrat", a declarat preşedintele CJ, în instanţă. Acesta a susţinut că imobilul în care funcţionează CJ-ul aparţine Prefecturii, iar orice fel de modificare trebuia aprobată de prefect.

Două ore de circ la procesul în care Constantin Simirad cere daune pentru imagine. Vezi declaraţiile martorilor!

UPDATE: Circ penibil la Consiliul Judeţean Iaşi cu scandal şi covrigi (FOTO)

Este o încercare a domnului Fenechiu de a ieşi din această încurcătură. Calomniile domniei sale sunt de netăgănduit şi în mare va da socoteală pentru ceea ce a spus. Sper ca justiţia să-şi facă datoria şi să mai liniştească oamenii politici, care îşi permit prea mult atunci când este vorba de interesul lor politic sau material. Acest proces nu este faborabil domnului Fenechiu, dar în România este necesar să punem anumite bariere în calea celor care  îşi dau drumul la gură fără să treacă prin filtrul raţiunii  afirmaţii care de care mai aberante", a declarat Constantin Simirad, la ieşirea din sala de judecată. Următorul termen al procesului va fi pe 21 mai.  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite