Iaşi: Declaraţii penibile în dosarul „Rutiera“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Declaraţii penibile în dosarul „Rutiera“
Iaşi: Declaraţii penibile în dosarul „Rutiera“

Un agent de la Serviciul Poliţiei Rutiere, cercetat pentru corupţie, le-a declarat anchetatorilor că nu a amendat un conducător  auto pentru că i s-a făcut milă. „Dintr-un sentiment

Un agent de la Serviciul Poliţiei Rutiere, cercetat pentru corupţie, le-a declarat anchetatorilor că nu a amendat un conducător  auto pentru că i s-a făcut milă.


„Dintr-un sentiment de milă faţă de tractoristul care plângea lângă mine să nu îl amendez, motivând că are o situaţie materială foarte grea, am anulat procesul verbal pe care tocmai îl scrisesem“, a declarat Constantin Bulancea, în faţa ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie. Potrivit anchetatorilor, agentul a anulat procesul verbal prin care l-a sancţionat pe tractoristul Victor Moraru cu 300 de lei, la intervenţia colegului său Vănel Carp.

 
14 agenţi judecaţi
Alţi agenţi au motivat că au aplicat doar „avertismente“ şi nu au mai dat amenzi pentru că nu ştiau bine legea. „Menţionez că la acea vreme nu stăpâneam prea bine normele de sancţionare,  întrucât nu lucrasem ca agent de poliţie rutieră. Fiind la început, marea majoritate a sancţiunilor contravenţionale pe care le-am aplicat au fost cu «avertisment»“, a spus agentul Liviu Bursuc în faţa anchetatorilor.


Procurorii au trimis săptămâna trecută în judecată 14 agenţi de poliţie pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă sau luare de mită. Alte 35 de persoane au fost scoase de sub urmărire penală şi amendate cu 500 sau 1.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite