De ziua lor, tinerii ieşeni au dat sportul pe grătare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maratonul din Copou şi streetball-ul au adunat astăzi la start doar câteva zeci de ieşeni. O alternativă pentru activităţile sportive au fost vizitele gratuite la muzeele din oraş, paradele cicliştilor şi cele ale liceenilor îndreptate împotriva consumului de droguri.

Spre deosebire de alţi ani, Zilele Tineretului nu s-au bucurat de mare succes în rândul adolescenţilor. Crosul organizat de Primărie a reuşit să adune la intrarea pe stadionul „Emil Alexandrescu“ doar 20 de concurenţi, majoritatea de la Liceul cu Program Sportiv. Ioana Lovileanu (13 ani) şi Adriana Verdeş (11 ani), ambele eleve în clasa a V-a, s-au numărat printre puţinii tineri care au participat la competiţie de dragul mişcării.

Premiaţi cu tricouri şi pixuri

„Îmi place să alerg de cel puţin trei ori pe săptămână. Pot spune că atletismul este printre puţinele sporturi care îmi fac plăcere“,  spune Ioana. În funcţie de locul ocupat pe podium, câştigătorii crosului au primit la finalul cursei drept recopensă o excursie la munte, bonuri valorice pentru club, tricouri, brelocuri şi pixuri.

Iubitorii baschetului s-au adunat de dimineaţă în curtea Liceului „Garabet Ibrăileanu“, unde s-a ţinut cuncursul de streetball. Ceva mai mulţi decât la crosul din Copou, baschetbaliştii şi-au format echipe cărora le-au dat nume sonore: Tigrii din Dacia, Camarazii, Star 1 şi Star 2. La competiţie au participat şapte echipe. Cel mai „mare“ jucător de pe teren a fost Alexandru Popovici (6 ani). „Îmi place să joc baschet alături de cei mari“, a spus puştiul cu timiditate.

O dată intrat pe teren însă Alexandru a uitat de toate, încercând să trimită mingea în coş. Tot astăzi, ieşenii au mai avut acces gratuit în muzeele Unirii, Bojdeuca Ion Creangă şi celelalte case memoriale din oraş. Tinerii de la licee, coordonaţi de Consiliul Judeţean al Elevilor, au prezentat pe bulevardul Ştefan cel Mare mai multe sloganuri împotriva consumului de droguri, iar cei care au mers cu mijloacele de transport în comun pe traseul Copou-Tudor Vladimirescu au putut urmări clipuri video de promovare a obiectivelor culturale.

Spre seară, a fost organizată o paradă a cicliştilor, pe traseul Rond Agronomie-Casa de Cultură a Studenţilor-bulevardul Ştefan cel Mare-Podu Roş-Splai Bahlui-Elena Doamna-Casa de Cultură a Studenţilor.

De la grătar la spital
100 de persoane au ajuns ieri la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan“ din Copou. Cei mai mulţi au avut probleme digestive cauzate de excese alimentare. Unii, neatenţi când făceau grătarul, au suferit arsuri la nivelul feţei şi toracelui, alţii au fost implicaţi în accidente pe terenul de sport. Nu au lipsit nici cazurile de agresiune pe fondul consumului de alcool sau intoxicaţiile cu etnobotanice.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite