De ce e Rapid mai tare decât Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu s-a comparat cu atmosfera din Giuleşti". Asta a spus mândru un român, în faţa jurnaliştilor, după ce a văzut din tribune meciul de săptămâna trecută dintre Liverpool şi Unirea Urziceni. L-am ascultat şi am început să râd. Recunosc, nu sunt nici pe departe o mare microbistă, dar trag cu ochiul, ori de câte ori am ocazia, la meciurile echipelor engleze.

Cum să te duci în ţara unde s-a inventat sportul-rege, pe stadionul Anfield Road, considerat un templu al fotbalului mondial, să vezi jucătorii de milioane de la Liverpool, cu o galerie fără egal, şi să spui că... nah, atmosfera nu se compară cu cea de la un meci de acasă al Rapidului?

După doar două zile, i-am dat dreptate omului. Sâmbătă, câţiva şmecheri din galeria giuleştenilor au luat la bătaie şi au înjurat nişte ieşeni, în plină stradă. Motivul? Cel mai probabil, să încingă atmosfera înaintea meciului dintre Politehnica şi Rapid. Golanii au putut fi opriţi doar de poliţişti, după ce băgaseră spaima în câţiva oameni.

Aşa că, românul de mai sus ştia el ce ştia: atmosferă ca la meciurile alb-vişiniilor, mai rar! Iar în Anglia chiar că nu ai să găseşti aşa ceva, cu atât mai puţin la un meci al echipei Liverpool. A cărei galerie, după cum se ştie, e considerată printre cele mai civilizate şi spectacoloase din lume.

Dar, ce să-i spui giuleşteanului? El ştie una şi bună: trebuie să bată cu orice preţ, chiar dacă echipa e învinsă pe teren!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite