Datornici evacuaţi cu jandarmii dintr-un cămin al Primăriei Iaşi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru familii cu datorii la chirie şi întreţinere din Căminul Decebal, din zona Cantemir, au primit astăzi vizita angajaţilor Primăriei însoţiţi de jandarmi şi poliţiştii locali. Familiile vizatepentru a fi evacuate din clădirea municipalităţii au datorii de aproximativ 40.000 de lei.

Autorităţile au descins de la primele ore ale dimineţii în clădirea Primăriei pentru a-i scoate afară pe chiriaşii rău-platnici. Dacă unii dintre ei se resemnaseră cu ideea că vor fi aruncaţi în stradă, alţii au plecat din case înainte ca jandarmii să le bată la uşi. 

Familia lui Radu Chisăliţă (42 de ani) datorează pentru întreţinere şi chirie nu mai puţin de 17.000 de lei. Bărbatul le-a deschis uşa autorităţilor aşteptând verdictul. În cele din urmă, a reuşit să obţină o săptămână de graţie, timp în care să poată să-şi strângă lucrurile. „Ieri am văzut hârtia că urma să fim evacuaţi. Probabil că au mai fost şi altele dar le-a luat cineva din cutia poştală“, a spus ieşeanul.

Citeşte şi: Iaşi: Ameninţaţi cu evacuarea

În micul apartament stau nu mai puţin de şase suflete, dintre care trei copii mici şi o adolescentă, fata soţilor Chisăliţă. Tânăra a rămas însărcinată pe vremea minoratului iar pentru că tatăl, după cum spune aceasta, nu i-a recunoscut copilul, a rămas să stea împreună cu părinţii. „Suntem conştienţi că avem datorii aici dar cum să le plătim? Vrem ca mâine să mergem în audienţă pentru că am înţeles acum că ar exista un spaţiu unde ne-am putea adăposti, să plătim mai puţin la chirie şi să putem achita în timp şi datoria de aici“, a spus Daniela Chisăliţă (38 de ani).

Acţiunea Primăriei a fost o bună ocazie pentru locatarii din zonă să-şi spună nemulţumirile. „Singură îmi cresc cei opt copii dintr-o alocaţie şi un ajutor social. Aici în cămin sunt mai mulţi copii decât părinţi“, a spus una dintre locatare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite