UPDATE Mai ai câteva zile să faci propuneri pentru campania „Profesorii cu care Iaşiul se mândreşte“. Tu cu dascăl te mândreşti?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii cu care Iaşiul se mândreşte
Profesorii cu care Iaşiul se mândreşte

Campania demarată de „Adevărul“ a adunat zeci de nominalizări pe iasi@adevarul.ro şi pe pagina de Facebook. Lista este deschisă până pe 26 decembrie.

Cititorii „Adevărul“ pot face nominalizări pe iasi.adevarul.ro sau pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul“ de Iaşi. Poţi să faci nominalizări până pe 26 decembrie. Foarte mulţi ieşeni au trimis propuneri pentru campania demarată de „Adevărul“. Iată câteva dintre ele:

Alexandru Virgolici îl propune pe Vasile Buznosu de la Colegiul Naţional. „Este profesorul care reuşeşte deopotrivă să insufle sau să întreţină pasiunea pentru istorie, dar şi să cultive reale calităţi morale. Este un exemplu de integritate pentru toţi cei care au şansa de-al cunoaşte. Este un profesor care impune respect prin tot ceea ce face, dar nu se fereşte să-l ofere în acelaşi timp“, spune cititorul pe iasi@adevarul.ro.

UPDATE: „Un nume de profesor pe care n-am să-l uit niciodată este d-na prof. de lb. şi lit. română HUCIOG CAMELIA de la Şcoala cu clasele I-VIII Bădeni, com. Scobinţi. Un om modest, dăruit pentru această profesie, alături de care eu şi colegii mei am luat multe premii la concursurile scolare. Păcat că profesorii de la ţară nu sunt niciodată promovaţi. Muncesc foarte mult cu copiii, dar nimeni nu-i bagă în seamă. De ce oare???“, scrie Ana Maria pe iasi.adevarul.ro.

Alexandru o recomandă pe profesoara Olga Şerban de la Şcoala cu clasele I-VIII Bădeni, com. Scobinţi. „Pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat şi dă dovada în formarea copiilor. Asemenea profesori vor fi tot mai rari în viitorul nu prea îndepărtat“.

UPDATE: Catarina Onică, studentă în anul I la Univeristatea de Arte din Iaşi, îl recomandă pe profesorul de limba romînă Emil Munteanu, de la Colegiul „Octav Bancil“. „Este cu siguranţă un profesor de nota 10 +. Ce-i drept pe unii ne-a torturat, pentru că are cerinţe mari de la noi, dar cît timp am fost eleva dumnealui am avut foarte multe lucruri de învăţat. Vă mulţumesc domnule profesor ca m-aţi învăţat să fac un eseu de 4 pagini fără ajutorul internetului“, scrie tînăra cititoare.

„Ca fost elev la C.N. «M.Eminsescu»(acum anul I la facultate), aş recomanda-o pe doamna profesoară de matematică Vasilica Ilie, un om extraordinar şi pe plan profesional şi pe plan interuman.Nu cred că are un CV foarte imens, însă realizările sale interioare, avînd în fiecare an elevi cu medii foarte bune la bacalaureat, o propulsează pe lista celor mai buni profesori ieşeni“, este propunerea trimisă de Nicu Sprincean pe iasi@adevarul.ro.

Theodor Florin Pantilimonescu, elev în clasa a X-a, o recomandă pe Camelia Gavrilă, profesoară de limba română şi directorul Colegiului „Costache Negruzzi" din Iaşi.

„Prof. Dr. Camelia Gavrilă este un nume care, cel puţin la nivelul Iaşiului, este sinonimul succesului în educaţie, fapt reflectat cel mai bine prin imaginea şi performanţele Colegiului «C. Negruzzi», unde doamna profesor este în prezent director. Deşi am auzit de multe ori despre «declinul sistemului educaţional din România», proiectele desfăşurate de doamna Gavrilă, apropierea dintre doamna profesoară şi elevi, metodele propuse şi nu în ultimul rând vocaţia de care dă dovadă m-au făcut să fiu mândru că sunt elev Negruzzist, că sunt elev român şi că viitorul educaţiei ieşene este pe drumul cel bun", este mesajul trimis de cititor pe adresa de mail a redacţiei, iasi@adevarul.ro.

Citeşte şi:

PASIUNE Profesorul-manechin pentru Botezatu şi medicul creator de modă FOTOGALERII

UPDATE: Smaranda Biliuti o recomandă pe Maria Alexandriuc, profesoara de limba franceză la Şcoala „Titu Maiorescu“ din Iaşi. „Doamna mi-a fost profesoara in scoala primara, acum multi ani (vreo 18-19). Bazele limbii franceze le am de atunci, si daca intre timp am stat vreo sase jumatate in Franta, este un pic si multumita domniei sale. Tin minte revistele Ariel la care ne-a abonat si pasiunea pentru limba franceza, pe care ne-a transmis-o pe parcursul a trei ani de studiu. Si pentru ca doamna profesoara a fost prezenta in 2003, la ceremonia de decernare a diplomelor de absolvire a liceului, intrucat cativa dintre elevii sai din primara erau absolventi, ma face sa sustin ca Maria Alexandriuc este o profesoara cu care Iasul ar trebui sa se mandreasca“, este mesajul trimis de cititoare pe adresa de mail a redacţiei, iasi.adevarul.ro

„Propun pe Doamna Profesor Sufitchi Viorica de la Scoala Generala nr 26. Este un profesor de exceptie care preda cu drag si care are darul de a face elevul sa inteleaga matematica de nivel gimnazial. A pregatit generatii de elevi pt examenul de capacitate cat si pentru olimpiade, de unde a avut rezultate exceptionale. Calificativul 'Exceptional+' Doamnei Profesoare!“, scrie Ioana Rusu pe iasi.adevarul.ro.

Simona Munteanu o propune pe Smaranda Miron de la Colegiul „Costache Negruzzi" Iasi. „Este o persoana nemaipomenita, un dascal desavarsit, dar mai presus de toate un om de caracter. A pregatit generatii de elevi, atat de gimnaziu cat si de liceu, si prin implicarea dumneaei in diverse programe extra-scolare a purtat cu mandrie renumele invatamantului romanesc peste hotare“, scrie cititoarea pe iasi.adevarul.ro.

„Doamna Profesoara Lucia Afloroaei de la Colegiul National este cu siguranta una dintre marile personalitati pedagogice iesene. Excelenta in stiintele socio-umane este crezul profesional al Doamnei Profesoare“, scrie un alt cititor, Bogdan Baghiu. 

Criteriile de care trebuie să ţii cont atunci când propui un profesor sunt: 

Reputaţie şi integritate. Ţine cont de cât de cunoscut este profesorul pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu elevii! Este cunoscut drept „făuritorul de olimpici?" A combătut abandonul şcolar? Atunci merită nominalizat! Trebuie să fie un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate.

CV-ul profesorului. Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Inovaţie şi cercetare. Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Vezi şi:

CAMPANIE Profesorii cu care Iaşiul se mândreşte

Împreună cu un juriu de specialitate îi vom desemna pe cei cinci dascăli de top iar apoi, le vei putea afla poveşţile de viaţă pe iasi.adevarul.ro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite