Daciile-cazan se vând ca-n prima tinereţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii de Dacii vechi nu lasă din preţ sub 2.500 de lei
Vânzătorii de Dacii vechi nu lasă din preţ sub 2.500 de lei

Samsarii din târgul de maşini spun că foarte greu se mai găsesc „cazane“ de vânzare. Cei care vor neapărat o rablă trebuie să meargă pe la sate.

Chiar dacă nu au ieşit încă din tiparniţă, voucherele pentru programul Rabla 2010 au fost deja scoase la vânzare. Mulţi s-au aprovizionat din vreme cu maşini vechi, mirosind o afacere. Ei aşteaptă acum să apară voucherele ca să-şi vândă marfa, în special prin intermediul anunţurilor de pe internet.


Când vrei însă să le cumperi, vânzătorii de vouchere ridică neputincioşi din umeri. „Ştiţi care e problema? Ultima dată când am verificat nu sosiseră tichetele la Remat. Mai sun pe la amiază să verific“, a spus unul dintre samsarii de vou-chere, conştient că acestea vor apărea pe piaţă abia peste două săptămâni.


Reporterii „Adevărul de Seară“ au încercat să facă rost de două vouchere la târgul de maşini. Nu ne-a trebuit foarte mult timp să găsim pe cineva bucuros să ne ajute. Sincer încă de la începutul discuţiei, Neculai Vieru ne-a spus că nu are de unde să ne dea un voucher pentru că încă nu au apărut, dar că ne ajută bucuros cu o rablă.

„Cei care spun că vând vouchere fac un fel de rezervări. Îşi găsesc clienţii de pe acum şi când apar tichetele fac numai tranzacţia. E avantajoasă afacerea pentru că se câştigă şi 1.000 de lei de la o tranzacţie. Eu vă pot da un cazan şi mai căutaţi dumneavoastră unul“, spune ieşeanul.

Planul de rezervă: rabla cumpărată de la ţară
Printre zecile de maşini aduse din străinătate se află probabil ultimele rable disponibile din oraş. Ion P. are o Dacie 1310 din 1995. Vrea să o vândă cu 2.500 de lei. Dacă nu reuşeşte, va mai aştepta câteva zile până îi expiră actele şi apoi se duce cu ea la Remat, să facă rost de un voucher. „De celelalte două fac eu rost repede. Am în plan să mă duc pe la ţară, la oameni care nu prea ştiu cât valorează de fapt rablele lor. Mai obţin două vouchere şi îmi iau şi eu o Dacie nouă“, spune Ion P.

„Rabla“ revine în forţă de pe 20 februarie
Potrivit ministrului Mediului Laszlo Borbely, programul Rabla va începe pe 20 februarie. Persoanele fizice şi juridice vor primi tichete valorice transmisibile, în valoare de 3.800 de lei pentru fiecare maşină uzată şi casată. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite