Dialog între poliţişti şi hoţi la Iaşi:„Voinicu', în cinci minute la Secţia 5!". „Da, şefu', venim!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva poliţişti ieşeni au dat dovadă de o îngăduinţă vecină cu incompentenţa în momentul în care au prins în flagrant trei hoţi de fier vechi.

Un echipaj de intervenţie format din cinci persoane, poliţişti şi jandarmi, au prins în urmă cu două zile, în flagrant, trei indivizi care transportau cu un cărucior fier vechi furat de la o societate comercială situată la periferia Iaşiului, în cartierul Bucium.

Potrivit postului TV ieşean Tele M, oamenii legii au dat nas în nas cu infractorii chiar pe Drumul Hoţilor, ziua în amiază mare, după ce au fost sesizaţi în legătură cu producerea furtului la 112.

Vezi mai jos ştirea TV prezentată de postul Tele M:



În loc să-i imobilizeze şi să-i transporte direct la secţia de Poliţie pentru audieri, agenţii i-au lăsat liberi după ce i-au legitimat.

Tot ce-au făcut poliţiştii a fost ca, exact înainte de a se retrage din misiune, să lase jos geamul maşinii de Poliţie şi să-i invite pe hoţi să se prezinte singuri la secţie, situată la câteva sute de metri distanţă. „Voinicu', în cinci minute la Secţia 5!", i-a transmis sumar un poliţist liderului bandei de hoţi. „Da, şefu', venim!", a replicat scurt destinatarul mesajului.

De altfel, acesta recunoscute în prealabil că a fost la furat: „Era fierul ISPAL-ului. Ştim că-i furt. M-am dus şi eu, pentru o bucată de pâine".

Un posibil motiv al îngăduinţei echipajului de intervenţie ar putea fi acela că maşina de Poliţie era deja plină, cu cei cinci oameni mobilizaţi pentru misiune.

Potrivit Tele M, oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi n-au considerat că subordonaţii lor de la Secţia 5 ar fi comis vreo abatere nici chiar atunci când le-a fost prezentată filmarea.

S-au mulţumit doar să descrie în termeni vagi ceea ce se vedea în înregistrare: „În urma unui apel la 112 privind furtul de fier vechi de la o hală aparţinând unei societăţi comerciale, fiind semnalate mai multe persoane care acţionează, un echipaj de la Secţia 5 de Poliţie, format din lucrători de Poliţie şi jandarmi, s-a deplasat de îndată la faţa locului. Pe traseu, echipajul a surprins trei persoane cu un cărucior utilizat de regulă pentru transportul de materiale, moment în care le-au oprit, legitimat, după care au dispus conducerea de sediul Secţiei 5 de Poliţie", a declarat Georgiana Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru ştiri proaspete din judeţ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite