Curăţenia la Iaşi se face doar din birou. Vezi aici cum muncitorii din Primărie pregătesc oraşul pentru Paşte (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei se laudă că au scos la stradă sute de muncitori pentru a face curat în oraş înainte de Sărbătorile Pascale. În realitate, în oraş se lucrează „în spirit de sărbătoare", iar cimitirele sunt pline de gunoaie.

Oficialii din Primărie au anunţat că au intensificat lucrările de asfaltări, curăţenie, întreţinere a spaţiilor verzi, mai ales a cimitirelor, şi a bisericilor pentru ca ieşenii să se bucure de Sărbătorile Pascale.

Curăţenie în stil hei-rup la Iaşi în ajun de Paşte

„În această perioadă, 500 de oameni de la Citadin vor lucra la asfaltări, alţi 300 la parcurile şi cimitirele din oraş, iar la Salubris sunt 400 de muncitori care vor pregăti oraşul pentru sărbători", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Socoteala din birou nu se potriveşte însă cu cea de pe teren.

image

În această dimineaţă, angajaţii din Primărie erau mai mult absenţi pe străzile şi în cimitirele din oraş.Conform graficului de lucrări, muncitorii trebuie să lucreze astăzi pe străzile Lolonel Langa, Crişan, Zimbru, Tabacului, Vasile Lupu, Oancea, Hlincea, Duca Vodă, Ion Creangă, Ion Neculce, Toma Cozma, aleea Sadoveanu.

Gropile vestesc o primăvară grea la Iaşi

La ora 10.00, străzile Colonel Langa şi Crişan, trecute în graficul de lucrări pentru astăzi, erau pline de zeci de gropi şi nici urmă de muncitori. Doar în parcul Gulliver, erau doi salariaţi care reparau o bancă.

image

„Acoperim doar gropile mari"

Pe Toma Cozma, o „trupă" de şase muncitori lucra la decopertarea a trei gropi. În ciuda celor mai „moderne"  metode folosite, respectiv lopata, târnăcopul şi roaba, oamenii au pus la încercare răbdarea şoferilor, nevoiţi să stea la rând minute în şir pentru a-i depăşi.

image

„Acum facem reparaţii cu beton asfaltic. Lucrăm pe Toma Cozma, apoi Petru Poni şi Nicolae Bălcescu. Acoperim doar gropile mari ca să se poată circula", a spus Marilena Popa, inginer în cadrul Citadin.

Lucrările de amploare în cimitirele ieşene anunţate de Primărie erau ca şi inexistente. Deşi erau maldăre de gunoi în tot Cimitirul „Sf. Treime" din Păcurari, singurii care făceau curăţenie erau ieşenii care îngrijeau mormintele rudelor decedate.

image

„Ca în fiecare an, fac curăţenie la sicriul tatălui meu. Cimitirul arată destul de bine. Din când în când mai vin cei de la Primărie şi strâng gunoiul şi mai taie din buruieni", a spus Cristian Manoliu.

image

Din birou, şefii oraşului au declarat că cimitirul va suporta reparaţii capitale până de Paşte. „În cimitirul «Sf. Treime» din Păcurari şi «Bunavestire» din CUG avem multe alei care nu sunt betonate şi asfaltate.  Am dispus completarea, nivelarea şi compactarea lor pentru a avea un aspect cât mai îngrijit", a declarat primarul Nichita.

Şefii din Primărie inventariază craterele din asfalt

În jurul amiezei, una din cele mai distruse străzi din Iaşi, Vasile Lupu, era pustie. Echipa de şase muncitori care trebuie să asfalteze lua prânzul.

image

„Am decapat de dimineaţă toată strada, acuma se stă la masă. Urmează să vina maşina cu asfaltul pentru a trece la plombări. Sunt gropi foarte mari, de câţiva centimetri adâncime şi un metru pătrat în diametru", a spus Mihai Bârzu, inginer din cadrul Citadin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite