Cum se negociază vânzarea unui rinchi la Iaşi AUDIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin (stânga), într-o discuţie cu reporterul „Adevărul“
Cătălin (stânga), într-o discuţie cu reporterul „Adevărul“

Un vasluian a ales să-şi vândă un organ pentru a scăpa de datoriile moştenite de la părinţi. Tânărul a postat un anunţ pe o pagină de web în care precizează că este dispus să renunţe la un rinichi.

Zeci de anunţuri prin care diferite persoane îşi vând un rinchi sau o bucată din ficat au invadat paginile de internet. Reporterii „Adevărul" au contactat la întâmplare o persoană care a ales să renunţe la un organ contra cost şi a cărui anunţ preciza: „Donez rinichi perfect sănătos. Nu beau. Nu fumez".

Eu aş vrea vreo 11.000 de euro", a menţionat apoi tânărul care s-a recomandat Cătălin. După negocieri, a acceptat să îşi vândă organul cu 1.000 de euro mai puţin. „Eu sunt din Vaslui, dar nu vreau ca aici să se afle. Pot veni în Iaşi să facem analize. Eu am grupa de sânge A2", a spus bărbatul. Cu banii însă era extrerm de precaut.  „Putem merge la notar să facem un act. Ştiu că e ilegal ceea ce fac, dar am nevoie de bani. O să deschidem un cont şi îmi puneţi banii acolo. Nu vreau eu să pun mâna pe bani", a precizat tânărul.

Citiţi şi:

Bărbatul de care tragediile se ţin lanţ. Vrea să-şi vândă un rinichi în Iaşi ca să scape de datorii

Un rinichi pentru o casă

Cătălin nu este singura persoană care a ales să îşi doneze un organ. Petrică Cojocaru (41 de ani) din satul Cârlig, comuna ieşeană Popricani, şi-a donat un rinichi în 2001 pentru a-şi face o casă. Pentru că a renunţat la un organ,  bărbatul, tată a trei copii, a primit 10.000 de lei, bani care i-au ajuns să-şi facă o locuinţă din chirpici. Până în 2007,  Petrică Cojocaru nu a reuşit să-şi tragă curent electric. În 2007 s-a urcat pe un stâlp din localitate pentru că nu îşi găsea loc de muncă, i-a fost luat pământul şi i s-a furat telefonul mobil. Atunci a fost convins de poliţişti să se dea jos şi o firmă i-a tras şi lumină. Pentru a-şi întreţine familia, bărbatul a danat de mai mult ori sânge.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite