Cum ne apărăm de suprainfecţii, cele mai frecvente afecţiuni pe vreme caniculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii sunt cei mai predispuşi să dezvolte suprainfecţii
Vârstnicii sunt cei mai predispuşi să dezvolte suprainfecţii

Temperaturile ridicate favorizează apariţia de suprainfecţii ale înţepăturilor de insecte întrucât apar modificări în circulaţia sângelui. Cei mai predispuşi sunt vârstnicii.

Medicii infecţionişti atenţionează populaţia că pe perioada verii, din cauza caniculei, circulaţia sângelui se modifică şi pot apărea suprainfecţii ale înţepăturilor de insecte.

Cei mai predispuşi la dezvoltarea acestor suprainfecţii sunt vârstnicii, iar medicii le recomandă o igienă strictă a membrelor inferioare în special pentru prevenirea afecţiunilor.

 „La bătrâni ne confruntăm cu un ţesut cutanat care nu mai e la fel de elastic. Se pot produce zgârieturi şi leziuni, iar acestea sunt punctul de plecare pentru infecţii. Sfătuim bătrânii să aibă grijă de igiena de la membrele inferioare şi să se prezinte la medicul de familie", spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Atenţie, concediul vă poate pricopsi cu o boală exotică! Vedeţi ce măsuri trebuie luate!

În prezent, în unitatea medicală sunt internate trei femei care au acest diagnostic. Printre ele se află şi Maria Prună, car este internată de două săptămâni.

„Mi s-a umflat deodată piciorul, am stat o săptămână acasă sperând că o să mă fac bine, dar când am văzut că nu-mi trece am venit la spital. Am înţeles că am o suprainfecţie. Nu am simţit când am fost înţepată", spune pacienta.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite