Cum a spart Pentagonul cu mouse-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackerul care a pus pe jar Pentagonul după ce a accesat mai multe fişiere cu date secrete a fost trimis în judecată ieri de procurorii Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. În câteva zeci de pagini, anchetatorii descriu cu lux de amănunte cum a reuşit Edurad Lucian Mândru (24 de ani) să acceseze sistemul informatic al bazei militare din Yuma (statul Arizona)

 Pentru a intra într-unul dintre calculatoare ieşeanul s-a consectat în anul 2006 printr-un server din Japonia şi a folosit un program special. „ A identificat o breşă din sistemul de securitate a calculatorului-victimă şi s-a conectat la aceasta. Şi-a creat un cont de utilizator denumit «Test»   cu drept de utilizare asupra calculatorului", se precizează în rechizitoriu. Eduard Mândru a reuşit să obţină două fişiere conţinând date confidenţiale. „A obţinut două fişiere conţinând parole, care folosite împreună permiteau descoperirea tuturor codurilor de acces a calculatoarelor din reţea", se specifică în rechizitoriu. Însă anchetatorii susţin că hackerul nu a sustras niciun fel de date din cele existente pe server.

Oamenii legii au reuşit să-l găsească pe hackerul ieşean pornind de la serverul din Japonia. Aceştia au aflat adresa de mail şi au observat că utilizatorul se loga de la mai multe calculatoare cu ip-uri din România. Mai mult, în urma percheziţiei mailului anchetatorii au constatat că Mândru a pus la datele utilizatorului codul poştal al Iaşului şi şi-a trimis un mail către o altă adresă cu cv-ul său.

În faţa procurorilor hackerul a susţinut că scana, cu ajutorul programului SSH-Scan, mai multe clase de ip-uri  încă din 2003. Însă acestea a declarat că datele adunate de pe serverele vulnerabile îi erau trimise pe mail, dar nu le verifica întodeauna.

35.600 de dolari

Cere Departamentul American de Apărare de la Eduard Mândru

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite