Iaşi: "Ctitorie" a lui Simirad, respinsă de consilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni s-au certat pe unul dintre proiectele ordinii de zi care viza alocarea a 9,5 milioane de lei pentru refacerea clădirii din strada V. Alecsandri

Citeşte şi:

Lux pe bani publici la Consiliul Judeţean

Scântei la CJ din cauza unui sediu central

Bani publici alocaţi pentru sediul CJ din strada V. Alecsandri

Discuţiile aprinse au izbucnit după ce o parte dintre consilieri i-au propus şefului judeţului Constantin Simirad amânarea proiectului care viza alocarea a peste 2 milioane de euro pentru refacerea clădirii de pe strada Vasile Alecsandri, din spatele Stării Civile.


„În perioadă de criză, această investiţie este o măsură antieconomică şi antisocială. Mai bine dăm bani la şcoli sau pentru alte urgenţe, mai ales în condiţiile în care clădirea ar putea fi refăcută cu fonduri europene“, a spus Cristian Stanciu, unul dintre consilierii judeţeni. Deşi au fost numeroase intervenţii, şeful CJ a refuzat să supună la vot amânarea luării unei decizii, ci le-a cerut consilierilor să-şi prezinte punctul de vedere ameninţând chiar cu instanţa forul pe care îl reprezintă.


„Votaţi cum vreţi şi vom vedea. Intenţionez să dau în judecată CJ pentru nepăsarea de care dă dovadă în ceea ce priveşte un monument istoric pentru care ne-am luptat zece ani în instanţă să-l obţinem. Cred că sunteţi puşi de-a hoarţa să nu se facă această clădire. Este un şantaj politic pe care nu-l accept“, le-a spus Simirad consilierilor.


Mai mult, şeful CJ a precizat că va afişa pe clădire numele celor care se fac vinovaţi de lipsa intervenţiilor la o clădire care stă să se prăbuşească în centrul oraşului.Un alt proiect care a stârnit nemulţumiri a fost cel privind programul de trasport de persoane la nivelul judeţului. Mai mulţi consilieri au cerut scoaterea din acest document a unor trasee din zona Paşcani.


Firma ValCris, înlăturată de pe traseu


Totodată, în urma tragediei de la Scânteia în care au murit 14 persoane, s-a decis ca traseul pe care îl deţinea firma ValCris Trans între Paşcani-Iurcani să fie scos la licitaţie pe 18 septembrie, iar până la acea dată cursele să fie asigurate de un alt operator.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite