UPDATE Crimă oribilă la Iaşi. Băiatul de 17 ani şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crima a avut loc marţi seară într-o casă din cartierul Bucium. Autorul a avut mai multe internări la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Ora 13.30: Procurorii au vorbit cu Silviu T. şi au refăcut firul crimelor de marţi seară. Totul a pornit de la o discuţie aprinsă între băiat şi mama lui, care i-a spus că trebuie să meargă la spital la control.
Atunci, băiatul s-a enervat şi a sugrumat-o. Imediat, în camera de la etajul 1 al vilei a venit şi bunica lui Silviu. Adolescentul a strâns-o de gât şi pe ea, după care a lovit-o pe mama lui cu cuţitul de trei ori în zona pieptului. Ulterior a înjunghiat-o şi pe bunică, femeia fiind căzută la podea. „A luat cadavrul mamei şi l-a dus la baia de la parter, a pus corpul în cadă şi a spălat cuţitul", a declarat Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Casa de pe strada Vasiliu Haralambie din Bucium unde a avut loc crima

Ora 12.20 Specialiştii spun că fapta sa nu putea fi împiedicată pentru că schizofrenicii sunt imprevizibili.

„Aceştia se cheamă «oamenii-surpriză», sunt imprevizibili, pot face orice. Fapta nu putea fi prevenită pentru că medicii, specialiştii nu găsesc explicaţii pentru gesturile lor. Se ştie doar că îşi schimbă gândurile de la normal la anormal. Oricum, cei care nu au mintea întreagă nu vor răspunde penal pentru faptele lor", spune profesorul Ioan Iacobuţă, fost procuror criminalist.

Ora 11.05: Silviu era singurul copil al familiei, care are o vilă impunătoare pe strada Vasiliu Haralambie din Bucium. Locuinţa este înconjurată de copaci.

Ora 11.03: Vecinii din Bucium ai familiei susţin că aceştia erau oameni liniştiţi, retraşi. Ei mai spun că băiatul nu şi-a văzut tatăl de două-trei luni, dar capul familiei ar fi trebuit să se întoarcă din voiaj peste zece zile.

Criminalul minor era elev la o unitate de învăţământ din Iaşi şi, tot conform vecinilor, excela la limba Latină.

Declaraţie-şoc a criminalului minor din Bucium: „Sunt un monstru!“

Ora10.45: Surse din rândul anchetatorilor spun că Silviu s-a enervat pentru că mama lui nu i-a dat bani să-şi cumpere suc. Între cei doi a izbucnit o ceartă, iar mama i-ar fi spus că nu-l mai iubeşte. Aceleaşi surse susţin că după ce a înjunghiat-o pe femeie, băiatul a băgat-o în cadă ca să o spele. Între timp a fost surprins de bunică şi a omorât-o şi pe ea. În jurul orei 20.00, Silviu s-a dus la un vecin, care este preot, şi i-a povestit tot ce a făcut. Slujitorul Bisericii a fost cel care a anunţat Poliţia.

Ora 10.19: Mama criminalului minor din Bucium era angajată pe un post de consilier la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Iaşi. Conform declaraţiei sale de avere, aceasta deţinea împreună cu soţul, Ilie T. o locuinţă de 1.100 de metri pătraţi în Constanţa şi casa de pe strada Haralambie Vasiliu, în care a avut loc crima. De asemenea cei doi mai aveau şi două credite, unul de 2.000 de lei şi altul de 100.000 de euro, ambele scadente anul acesta.

Luminiţa Tecuţă, mama minorului criminal din Bucium
Ilie Tecuţă, tatăl minorului criminal din Bucium. Foto: Facebook

Tot conform declaraţiei de avere a mamei copilului, Luminiţa T., veniturile familiei au totalizat 60.000 de lei.

Ora 09.40 Specialiştii spun că de două zile, minorul nu a mai luat tratamentul medicamentos la domiciliu. Din spusele lui, se pare că cearta a pornit de la un conflict mai vechi în familie, cum că rudele nu-l înţeleg.

După ce a comis fapta, tânărul a încercat să se sinucidă. Apelul la numărul de urgenţă a fost efectuat de către unui vecin căruia minorul i-a povestit ce a făcut şi i-a spus de intenţiile sale de a-şi lua viaţa.

Ora 09.20 Băiatul suferă de schizofrenie şi este în evidenţa Spitalului de Psihiatrie de mai mulţi ani. Specialiştii spun că cei care suferă de afecţiunea pe care o are minorul comit astfel de gesturi. Cel mai probabil, joia viitoare minorul va fi supus unei expertize psihiatrice.

„Minorul este pacient vechi al Spitalului Socola. Ultima internare a avut-o anul acesta, în luna iulie. Tânărul era sub tratament supravegheat. Fapta pe care minorul a comis-o este frecvent întâlnită la cei care au afecţiunea de care acesta suferă şi poartă numele de debut medico-legal. Urmează să vedem starea psihică a minorului. Este posibil să fie supus comisiei şi în această săptămână, dar cel mai probabil expertiza psihiatrică va fi făcută joia viitoare“, spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Ora 09.05 Potrivit anchetatorilor, mama lui Silviu T., Luminiţa T., avea 48 de ani, iar bunica sa, Maria I., 68 de ani. Tatăl băiatului era plecat de acasă în momentul tragediei.

Ora 08.16 Adolescentul de 17 ani este suspectat că şi-a sugrumat bunica, după care ar fi înjunghiat-o. Apoi, băiatul ar fi băgat cuţitul şi în mama lui. Cele două femei au murit, iar tânărul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Vezi şi:

Copilul-criminal începe liceul la „Asachi“. Colegii lui nu ştiu cu cine vor sta în clasă: „Cred că o să ne înţelegem“ VIDEO, FOTO

Iaşi: (UPDATE) Minorul criminal şi-a ucis mama cu ciocanul

De altfel, băiatul de 17 ani ar mai fi fost internat din cauza unor afecţiuni psihice.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite