Creierul caracatiţei imobiliare din Iaşi îşi va petrece Revelionul după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel a respins recursului lui Emanuel Osoianu, considerat creierul reţelei escrocilor imobiliari, şi a decis să-i prelungească acestuia arestul preventiv cu încă 30 de zile. În schimb, judecătorii au menţinut hotărârea dată de colegii lor de la Tribunal în cazul celorlalţi cinci membri ai reţelei. Astfel, recursul procurorilor DIICOT  a fost respins, iar inculpaţii au fost puşi în libertate.

În urma deciziei date astăzi la Curtea de Apel, Emanuel Osoianu va rămâne în arest până la anul. Ceilalţi cinci membri ai grupării, Ioan Constantin Mihu, Mihai Mitrică, Ovidiu Cristian Pleşescu, Cosmin Radu şi Mihela Nicoleta Volosciuc vor fi cercetaţi în stare de libertate. „Consider că toţi cei şase trebuiau eliberaţi, dar Curtea de Apel a decis la recursul de astăzi ca Osoianu să rămână în arest", spune avocatul Liviu Bran.

Procurorii DIICOT au cerut la începutul săptămânii prelungirea măsurii de arest preventiv în cazul celor şase persoane. Tribunalul Iaşi a decis că cinci dintre membrii grupării pot fi cercetaţi în stare de libertate, dar anchetatorii au făcut recurs.

Citeşte şi:

Iaşi: Fraudă cu terenuri, oficiată la Cadastru

Creierul caracatiţei imobiliare din Iaşi

Potrivit anchetatorilor, membriigrupării identificau terenuri situate în zonele rezidenţiale din municipiul Iaşi, în cartiere precum Păcurari, Ciurchi sau Nicolina, aflate în proprietatea Consiliului Local Iaşi, dar care nu erau ocupate sau intabulate.

Ulterior, falsificau actele de provenienţă ale acestora (contracte de vânzare-cumpărare autentificate la fostul Notariat de Stat, certificate de moştenitor, hotărâri judecătoreşti) şi le cumpărau aparent legal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite