Iaşi: 5.500 de moldoveni în şomaj înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: 5.500 de moldoveni în şomaj înainte de Crăciun
Iaşi: 5.500 de moldoveni în şomaj înainte de Crăciun

Firmele din zona de nord est a ţării îşi restrâng activitatea în lunile noiembrie şi decembrie, iar mii de angajaţi îşi vor pierde slujbele în prag de sărbători.

Cele mai multe disponibilizări se vor face în judeţul Botoşani, unde peste 2.200 de persoane care lucrează mai ales în industria textilă şi în construcţii vor fi date afară de firmele private din judeţ.

Citeşte şi:


Patronii care ne-au înştiinţat că îşi restrâng activitatea se plâng de lipsa comenzilor. Cu toţii au dificultăţi financiare în contextul crizei economice. Multe societăţi lucrează cu instituţii de stat, care din lipsă de fonduri nu şi-au onorat plăţile către privaţi“, a afirmat Gabri Vranciuc, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani. Reduceri însemnate de personal se vor face în această lună şi în judeţul Vaslui, unde aproape 1.200 de salariaţi au primit aviz de preconcediere. Majoritatea vasluienilor lucrează la firme de construcţii şi în agricultură. Până la sfârşitul anului, 1.022 de angajaţi din judeţul Suceava vor fi anunţaţi că îşi vor pierde locurile de muncă.
Constructorii fac concedieri temporare


Mulţi dintre ei vor fi reangajaţi la începutul primăverii fiindcă lucrează la societăţi care îşi întrerup activitatea pentru maximum patru luni pe an“, a afirmat Anca Capverde, de la AJOFM Suceava. În următoarele săptămâni, aproape 650 de băcăuani şi 500 de ieşeni vor intra în evidenţele Forţelor de Muncă şi vor primi ajutor de şomaj.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite