Covrigii calzi îi ard la buzunar pe patroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii primesc covrigii înşiraţi pe sfoară
Clienţii primesc covrigii înşiraţi pe sfoară

Profitul investitorilor a scăzut drastic din cauza concurenţei. Pentru a-şi atrage clienţii, unii oameni de afaceri au scăzut preţul de la 50 la 40 de bani pentru un colăcel.

Patronii care sperau să dea lovitura pe timp de criză cu o afacere care a câştigat foarte repede teren la Iaşi în ultimul an s-au trezit din euforie după Sărbători. Brusc, vânzările de covrigi au scăzut din cauza concurenţei tot mai mari.


„Am văzut la alţii că merge bine şi am deschis o simigerie acum o lună. Până acum am mers în pierdere, fiindcă este greu să câştigi clienţi când se găsesc covrigi la toate colţurile“
, a afirmat Sorina Bulei, proprietara unei simigerii din cartierul Alexandru cel Bun.

Investiţia minimă: 20.000 de euro
În zona Piaţa Voievozilor funţionează nu mai puţin de patru magazine unde se produc şi se vând covrigi calzi. „Cei mai câştigaţi sunt investitorii care au deschis de anul trecut. În vara lui 2009 erau permanent zeci de clienţi la coadă“, a adaugat Sorina Bulei. Doi dintre întreprinzătorii cu covrigi calzi din zona Alexandru cel Bun au ieftinit deja preţurile de la 50 de bani la 40 de bani, pentru un colăcel, ca să-i atragă pe clienţi. Un alt motiv care le-a pus afacerea pe butuci proprietarilor de simigerii este oferta identică pe care o au cu toţii: covrigi cu mac şi susan.


„Trebuie să vii cu ceva nou. Altfel, rişti să piezi investiţia. Au apărut atât de multe simigerii, iar în curând nu va mai fi rentabil să faci aşa ceva. Trebuie să faci un produs pe care
nu-l au alţii“
, a afirmat Ionel Agrigoroaei, om de afaceri. Unul dintre cei mai vechi proprietari de simigerii din oraş a venit cu o idee nouă pentru a-şi păstra clienţii: pe lângă covrigi, vinde lapte bătut şi sana. „Am dorit să le oferim cumpărătorilor şi ceva ce nu găsesc la alţi întreprinzători. În ultimele luni vânzările au început să scadă“, a explicat Andrei Nicola, administratorul unui lanţ de simigerii. Investiţia într-o mică brutărie se ridică la minimum 20.000 de euro, bani care sunt necesari pentru cuptoare şi utilaje.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite