Iaşi: Doi membri ai clanului Cordunenu au fost achitaţi pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Doi membri ai clanului Cordunenu au fost achitaţi pentru trafic de droguri
Iaşi: Doi membri ai clanului Cordunenu au fost achitaţi pentru trafic de droguri

Constantin Bogdan (fost Corduneanu) şi Călin Vasile (fost Corduneanu) au fost achitaţi de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Celelalte opt persoane judecate în dosar s-au ales cu 31 de ani de închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au dat un verdict ieri în dosarul de trafic de droguri al membrilor clanului Corduneanu. După patru ani de procese Florinel Corduneanu (27 de ani) a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, cumpărare şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi constituirea de grup infracţional organizat. În cazul celorlalte persoane din dosar magistraţii au decis să respingă apelul şi să menţină sentinţa dată în anul 2007 de Tribunalul Cluj.


Astfel, cumnatul lui Florinel Corduneanu, Mihai Silviu zis „Bulă” Corduneanu (35 de ani) a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru aceleaşi infracţiuni. Florin Cătălin Dracea (27 de ani) a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar Cătălin Bârsan, zis „Nicu” (25 de ani) şi Bogdan Iulian Leca (26 de ani) câte 4 ani de închisoare. Cătălin Costel Emacu (24 de ani), Ştefan Octavian Horobeţ (28 de ani) şi Silviu Iulian Gâtlan (26 de ani) au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, cumpărare şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vedrea consumului propriu şi aderare şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Celor  trei tineri li s-a interzis să frecventeze timp de trei ani de la data rămânerii definitive a sentinţei discoteca „Roşu şi Negru”, barul „Ice” din cartierul Nicolina, clubul Versus şi Iulius Mall. Aceştia nu au voie nici să ia legătura cu Silviu Mihai şi Florinel Corduneanu.

Achitare pentru capii reţelei

În schimb Constantin Bogdan şi Vasile Călin, consideraţi şi capii reţelei, au fost achitaţi de judecători. Aceştia au considerat că cei doi bărbaţi nu se fac vinovaţi de trafic de droguri de mare risc, conducere şi finanţare activităţilor de trafic de droguri şi constituirea unui grup infracţional organizat. Atât procurorii cât şi cele opt persoane condamnate pot face recurs împotriva sentinţei.

 În octombrie 2004 membrii clanului Corduneanu au fost reţinuţi de procurorii bucureşteni. Anchetatorii susţineau că gruparea aducea droguri din Occident şi le-ar fi comercializat în ţările baltice şi în zona Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite