Cordunenii, ţinuţi după gratii de o chichiţă de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Corduneanu Sursa: Facebook
Adrian Corduneanu Sursa: Facebook

Curtea de Apel Cluj va decide de abia vineri dacă va menţine decizia Tribunalului Maramureş şi va  pune în libertate trei membri ai clanului Corduneanu. Procesul s-a amânat pentru a se verifica dacă procurorii DIICOT au declarat recurs în termen.

Avocaţii membrilor clanului Corduneanu au invocat la termenul de marţi că procurorii au depus recurs cu două ore mai târziu decât prevede legea. Pentru a verifica dacă acest lucru este adevărat Curtea de Apel Cluj a amânat judecarea recursului în cazul lui Adrian şi Bogdan Corduneanu şi a lui Silviu Gâtlan pentru vineri, 15 iunie.

Membrii clanului Corduneanu au bătut un record naţional în justiţie: au fost puşi în libertate de şase ori în jumătate de an

Tribunalul Maramureş a decis, pe 5 iunie, să le înlocuiască lui Adrian şi Bogdan Corduneanu, dar şi lui Silviu Gâtlan, măsura de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Procurorii DIICOT au declarat însă recurs.

Cei trei membri ai clanului ieşean se pot lăuda că au bătut un nou record în justiţie. Din ianuarie până în iunie, Tribunalul Maramureş a decis de şase ori să îi pună în libertate pe fraţii Corduneanu şi pe Silviu Gâtlan. Însă procurorii DIICOT au declarat recurs, iar Curtea de Apel Cluj a decis de cinci ori să îl admită. Astfel, membrii clanului Corduneanu au rămas după gratii.

Trei membri ai clanului Corduneanu au fost puşi în libertate

La începutul lunii iulie 2010  magistraţii DIICOT Iaşi au trimis în judecată 27 de persoane pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj. Printre cei acuzaţi de magistraţi se numără şi Constantin Bogdan (fost Corduneanu), fraţii săi Marian, Gheorghe, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora, Petronela, dar şi apropiaţi ai clanului.

Dosarul a ajuns la Baia Mare după ce procurorii DIICOT Iaşi au cerut strămutarea.Membrii clanului Corduneanu au fost puşi în libertate în luna martie 2011. La câteva luni Bogdan Corduneanu,  Silviu Gâtlan şi Adrian Corduneanu au fost rearestaţi după ce au fost implicaţi în diverse scandaluri.Următorul termen al procesului va fi pe 22 iunie la Tribunalul Maramureş.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea mai multe despre isprăvile Cordunenilor!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite