Iaşi: Copiii din municipiu rămân fără lapte şi corn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Copiii din municipiu rămân fără lapte şi corn
Iaşi: Copiii din municipiu rămân fără lapte şi corn

În primele două săptămâni din noul an şcolar, elevii şi preşcolarii din Iaşi nu vor primi lapte şi corn.

Citeşte şi:

Şefii judeţului lasă elevii fără lapte şi corn

Licitaţie pentru lapte şi corn pe ultima sută de metri

Pacheţelul elevilor, scos pe tarabă

Laptele şi cornul elevilor, pe mâna edililor de la sate (SONDAJ)

În primele săptămâni din anul şcolar, elevii din municipiu nu vor beneficia de „pacheţelul” oferit prin programul lapte şi corn. „Cel puţin până pe 28 septembrie nu vor putea distribui produse pentru că nu vom putea încheia contractele. Nu putem încheia nici acte adiţionale cu firmele care au livrat anul trecut pentru că nu noi ne-am ocupat de contracte până anul acesta, ci Consiliul Judeţean”, a anunţat viceprimarul Romeo Olteanu.


Reprezentanţii municipalităţii au deschis joi ofertele firmelor interesate să distribuie produsele în şcoli, dar abia săptămâna viitoare se va şti cu ce societăţi se pot încheia contracte pe fiecare din cele şase module.


Astfel, pentru distribuirea laptelui s-au înscris pentru toate modulele Albalact (0,65 lei, fără TVA), Sole Mizo (0,67 lei, fără TVA) şi Dorna (0,68 lei, fără TVA). „Preţul poate scădea când trecem la licitaţia electronică. După ce se încheie această etapă care va avea loc marţi, trebuie să aşteptăm să treacă perioada de contestaţie şi abia apoi putem încheia contracte”, a spus Olteanu.


Pentru distribuirea produselor de panificaţie s-au arătat interesate cinci firme, patru din Iaşi care au depus oferte doar pentru anumite module şi Mopan din Suceava care a venit cu un preţ de 0,29 lei, fără TVA, şi a depus documentaţii pentru toate cele şase module. Cele patru firme din Iaşi sunt Vel Pitar, Panifcom, Afer şi Tehnomex care au venit cu o ofertă de 0,30 de lei.


Pentru produsele de panificaţie s-a scos la licitaţie un contract de peste 1,2 milioane de lei, fără TVA. La nivelul municipiului, vor fi distribute zilnic în jur de 25.000 de pachete, iar valoarea contractului privind produsele lactate, împărţit în şase loturi, este de aproape 3 milioane de lei, fără TVA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite