Iaşi: Farul Constanţa a pierdut în cazul „Nocturna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii echipei de pe litoral susţin că au fost notificaţi încă de luni, urmând ca înştiinţarea oficială să fie făcută joi.

Mai citiţi:

Politehnica scoate Rapidul din cupele europene


Directorul executiv al clubului de fotbal Farul Constanţa, Dan Pâra, a anunţat, miercuri, că echipa sa a pierdut memoriul înaintat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în cazul „Nocturna”.

„Cei de la TAS ne-au informat încă de luni seara că ne vor da un verdict nefavorabil în cazul «Nocturna», însă nu am comunicat nimănui acest lucru. Aşteptăm să primim joi înştiinţarea oficială, prin care se dă dreptate Iaşiului, pentru a vedea motivaţia celor de la TAS”, a declarat Dan Pâra, citat de Mediafax.

În urma acestei decizii, Politehnica Iaşi îşi păstrează cele trei puncte câştigate în meciul cu Farul Constanţa din etapa a V-a a Ligii 1 şi este salvată de la retrogradare, terminând sezonul pe locul 14, cu 37 de puncte, cu un punct mai mult decât Gaz Metan Mediaş, ocupanta locului 15, primul retrogradabil.

Istoricul cazului „Nocturna”

Partida Poli Iaşi – Farul Constanţa, programată în cadrul etapei a V-a din Liga 1, nu s-a jucat la data de 23 august 2008 din cauza unor defecţiuni la instalaţia de nocturnă a stadionului „Emil Alexandrescu” din dealul Copoului.

Deşi regulamentul prevede ca astfel de defecţiuni tehnice pot fi remediate în 60 de minute, arbitrul întâlnirii, Istvan Kovacs, a decis întreruperea partidei după numai 32 de minute de aşteptare.

După ce oficialii ieşeni au făcut memoriu la Federaţia Română de Fotbal, Comisia de Disciplină a decis că partida trebuie reprogramată. La 12 octombrie 2008, Poli Iaşi a învins pe Farul cu 1-0. Constănţenii au contestat acest rezultat, solicitând la TAS să le fie acordată victoria la masa verde.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite