Iaşi: Lux pe bani publici la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Lux pe bani publici la Consiliul Judeţean
Iaşi: Lux pe bani publici la Consiliul Judeţean

Oficialii judeţului vor să aloce această sumă pentru refacerea clădirii situate în centrul oraşului.

Peste 2 milioane de euro vor fi alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) pentru amenajarea a aproape 4.000 de metri pătraţi din clădirea de patrimoniu din strada Vasile Alecsandri nr. 6. „Proiectul de hotărâre privind consolidarea, refuncţionalizarea şi mansardarea clădirii monument istoric va fi analizat de consilieri în şedinţa următoare. Suma va fi aprobată prin acest proiect, iar apoi vom demara procedurile pentru licitaţia de execuţie. Banii vor fi alocaţi din buget“, a anunţat Constantin Simirad, preşedintele CJ.

103 birouri în Vasile Alecsandri
Potrivit documentaţiei prezentate de autorităţile judeţene, lucrările evaluate la 9,5 milioane de lei ar trebui realizate în 18 luni. „Din această sumă vom cheltui 460.000 de lei petru proiect şi detalii de execuţie şi 148.000 de lei pentru expertizarea clădirii“, a spus Simirad. În primă etapă, vor fi demarate lucrări de mansardare, iar în 2011 ar urma să fie finalizată lucrarea cu intervenţii la instalaţii şi finisaje.

Suprafaţa utilă a clădirii este de peste 3.600 de metri pătraţi, din care pe jumătate vor fi amenajate 103 birouri, dar şi o sală de conferinţe de 300 de metri pătraţi. Cu toate acestea, spaţiul va beneficia doar de 22 de locuri de parcare. Şefii CJ au menţionat că vor căuta spaţiu pentru a suplimenta numărul spaţiilor destinate staţionării maşinilor. Clădirea pe patru nivele va beneficia de arhivă, spaţii de depozitare, lift şi foaier.

Valoarea proiectului a fost înjumătăţită
Documentaţia privind amenajarea spaţiului a stârnit numeroase discuţii în forul judeţean luna trecută. Iniţial, costurile pentru refacerea clădirii ajungeau la 4 milioane de euro, dar valoarea s-a redus la jumătate. „Proiectanţii au pregătit o variantă foarte costisitoare care prevedea şi mansardare, subsol, garaje şi alte minunăţii. Le-am cerut să facă varianta cea mai ieftină şi au venit cu acest proiect, care este şi recepţionat şi poate intra în plen“, a explicat Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite