Consilierii locali din Iaşi şi-au ascuns sub preş votul pentru Palas, speriaţi că le-ar putea afecta cariera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii local au votat în secret afacerea Palas
Consilierii local au votat în secret afacerea Palas

Aleşii din Consiliul Local au refuzat ieri să aprobe schimbarea regimului juridic al terenului pe care se construieşte Palasul în mod transparent, prin vot deschis. Speriaţi de urmările deciziilor luate în plen, consilierii au ales votul secret pentru afacerea Palas.

Procedură incredibilă în Consiliul Local Iaşi: proiectul privind "legalizarea" afacerii Palas a fost aprobat prin vot secret

Din cei 23 de consilieri prezenţi în şedinţa extrardinară de ieri, doar trei aleşi nu au fost de acord să-şi exprime decizia asupra schimbării regimului juridic al terenului pe buletinele de vot. Aleşii s-au speriat de ameninţări, presiuni şi repercursiunile asupra carierii politice. „Propun ca votul nostru să fie unul gândit pentru comunitate astfel încât să nu fie presiuni. Votul să fie secret astfel fiecare să poată vota în faţa propriei conştiinţe fără presiune, suspiciuni, mai ales că se apropie şi campania electorală", a spus consilierul PNL Cătălin Turliuc.

În timp ce Sorin Ionescu a susţinut că această procedură nu este legală pentru un proiect care priveşte patrimoniul municipiului, consilierul Radu Botez a refuzat votul secret din cauza problemelor din spatele afacerii Palas.

Primarul de Iaşi cheamă aleşii să încalece Justiţia

Echilibristică printre anomalii şi ilegalităţi în afacerea Palas

„Nu pot să mă pronunţ în sensul legalităţii la Palas. Eu mi-am spus punctul de vedere în 2004 când am considerat că nu sunt opportune acele construcţii în jurul Palatului, nici juridic nu a fost vreodată claritate, iar economic este un dezastru pentru municipiu. Era normal să spun şi azi acest lucru clar, printr-un vot deschis, nu unul secret", a spus Botez.

Primarul Gheorghe Nichita a încercat să-i convingă pe consilieri să voteze în favoarea afacerii Palas. „Eu intru în campania electoral în continuare şi nu mi-e ruşine să merg cu acest proiect în braţe faţa ieşenilor. Cred cu tărie în proiect şi nu mi-e frică de nimic cât timp am bunăcredinţă în mine, cât ştiu că nu am murdărit pământul. Vă îndemn să fim gospodari, oameni drepţi şi corecţi pentru ieşeni", a spus primarul. 

Şi investitorul Iulian Dascălu a recunoscut că proiectul Palas a fost în afara până acum, iar decizia luată ieri a confirmat legalitatea investiţiei.

„Considerăm că votul Consiliului Local este un gest de normalitate, care a avut în vedere bunăstarea ieşenilor şi dezvoltarea durabilă a oraşului. Sunt convins că Palas va fi un proiect emblematic pentru România. În prezent, ne concentrăm pe marea inaugurare, care va avea loc, aşa cum am promis,  pe 31 mai 2012", a declarat Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite