Condamnat la 15 ani de Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Rodideal, un interlop fugit din România ca să scape de închisoare, vrea să fie prieten pe internet cu „Adevărul de Seară Iaşi“.

Se fac acuşica doi ani de când basarabeanul Rodideal, un interlop mediatizat intens la Iaşi, şi-a luat tălpăşiţa fără urmă. Trist oraşul fără el. Fiindcă mulţi se trezeau dimineaţa să citească prin ziare ce-a mai făcut rachetul. A dispărut în mijlocul unui proces în care era judecat pentru că şi-a pus în minte să-i facă felul lui Cristodorescu, un cămătar din fosta lui gaşcă. Cică Rodideal a comandat de la fraţii de peste Prut 48 de cartuşe „dum-dum", de-alea cu explozie internă de folosea numai KGB-ul, plus nişte explozibil detonabil cu telefonul mobil. Mişto! Studiourile „Gangsteri Nemiloşi Chiar În Oraş La Tine" se mutaseră oleacă la Iaşi.

Dar l-au mirosit pe Rodideal şi s-a dus naibii tot filmul. Şi l-au trimis la Tribunal, să fie pedepsit. Când să dea şi judecătorii verdictul, ia-l pe Rodideal de unde nu-i. Că de, era judecat în libertate, în tradiţia originală a justiţiei române. Poliţia - scandalizată, frate! O să luăm măsuri fără precedent, este inadmisibil! O să-l cercetăm pe ofiţerul care-l păzea de o să-i iasă pe ochi! Şi l-au anchetat pe poliţistul Păun până ce i-au dat o mustrare de l-au înţepenit pe om înapoi în scaun. Scrisă, ce-i drept. Circul nu s-a oprit aici.

La începutul anului, Rodideal a luat 15 ani de închisoare pentru „instigare la omor calificat, urmată de neexecutare". O pedeapsă aberant de mare pentru infracţiunea la care a fost încadrat. Ce mai contează? Cine s-o mai execute? Rodideal e de mult dus. Unii spun că în Basarabia. Alţii că în Mama Rusie. Eu zic că-i prost dacă nu stă la soare prin Insulele Azore. Un semn de viaţa a dat, însă. Pe Facebook. „Rodideal Vasile wants to be friends with «Adevărul de Seară Iaşi»", ne-a apărut pe mailul redacţiei acum câteva zile. Probabil că lui Vasile îi e dor să afle ce se mai coace pe meleagurile unde, odată, locuia într-o vilă ridicată aşa de aproape de sediul Poliţiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite