Iaşi: Concertele şi cultura, interzise vara în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Concertele şi cultura, interzise vara în oraş
Iaşi: Concertele şi cultura, interzise vara în oraş

Ieşenii nu au alternative pentru timpul liber până în toamnă.

Citeşte şi:

Ce petreceri sunt programate în oraş

Simpozion internaţional de creaţie la Cucuteni

Oficialii Primăriei consideră că evenimentele ar costa prea mult şi ar avea impact mic deoarece studenţii sunt plecaţi acasă. 

Cei care vor să meargă la un concert sau la o piesă de teatru în weekend pot consulta agendele altor oraşe din ţară pentru că în Iaşi nu vor găsi astfel de opţiuni de timp liber. Motivul: municipalitatea nu alocă fonduri pentru evenimente pe perioada verii deoarece acestea nu ar avea public.

Iaşiul este un oraş universitar, dar în lunile de vară studenţii pleacă, aşa că nu ar avea sens o suprasolicitare a cheltuielilor. Nu cred că manifestările ar avea impact pentru că este o perioadă de concedii“, a afirmat Mihai Pricop, şeful Biroului de Cultură, ONG-uri şi Sport din cadrul Primăriei Iaşi.

Iniţiativele private contrazic calculul Primăriei

Totuşi, la „Noaptea albă a străzii Lăpuşneanu“, organizată de Galeriile Grumăzescu nu mai puţin de 7.000 de ieşeni au venit să se relaxeze. „Noi ne pregătim pentru toamnă. Vom avea în luna septembrie Festivalul Fanfarelor şi Festivalul Internaţional de Film“, a completat oficialul municipalităţii, care nu a putut da însă niciun detaliu despre programul festivalului de film.

Ieşenii îşi doresc iniţiative care să le ofere posibilitatea să iasă din casă cu familia. „Ne-am săturat de manifestări de genul «Sărbătorile berii». Aş merge cu plăcere la evenimente care să implice şi copiii: desene pe asfalt, teatru de păpuşi în aer liber“, spune Irina Gheorghiu, asistentă medicală.

Cred că un «Festival al lumii» ar avea succes: tineri care să cânte pe stradă, fără scenă şi microfoane. Un maraton de înconjurat Iaşiul pe jos ar fi şi el interesant“, afirmă Adriana Romanescu, psiholog.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite